fbpx

Scrie un comentariu

gelozie

De la ora 19 pe scena Teatrului Aureliu Manea are loc premierea piesei „Gelozie mon amour” în regia lui Radu Botar.

Prezentarea spectacolului a avut loc astăzi în cadrul unei conferințe de presă, ocazie cu care regizorul Radu Botar a împărtășit câteva din gândurile sale vis-a-vis de creația artistică, s-au prezentat scurte secvențe din piesă, totul pentru a face cât mai atractivă oferta teatrală.

Spectacolul are o durată de aproape două ore având următoarea distribuție: Cornel MIRON, Raluca EREMEI-BÎRZA, Maria SALCĂ, Ioan Alexandru SAVU, Ginuc CRIȘAN.

Scenografie: Dan FELECAN. Asistent regie: Valentin ONCU.

”Încercăm să facem un spectacol simplu, cinstit, deloc contorsionat, curat, direct, în lumină, spre a dărui spectatorului zâmbetul neforţat, sincer, din inimă, printr-un haz de necaz, ironie şi autoironie, prin sinceritatea şi claritatea vorbei, prin subînţelesul subtil al tăcerii. Dacă se va şi izbucni într-un hohot de râs, din când în când, dincolo de surâs, cu atât mai bine. Înseamnă că încă totul mai are un rost şi o voie bună în viaţa asta. Nimic mai mult” Este mesajul regizorului Radu Botar aflat la prima colaborare cu noul colectiv al teatrului din Turda.

Pentru cei care nu „prind” premiera de mâine seară, piesa de teatru se va rejuca pe 1 Iunie de la ora 19 pe municipalul turdean.

La revenirea actorului și regizorului Radu Botar la Turda acesta a declarat într-un interviu acordat presei locale că „teatrul, această instituţie profesionistă de cultură, născută în anul 1948, nu este a unui om, sau a unui grup de oameni. Teatrul este al cetăţii! Ar fi păcat ca această „insulă de creaţie” să se scufunde, după ce alţii s-au străduit, de-a lungul timpului, să o menţină pe „linia de plutire”.

... Cu alte cuvinte susținem teatrul și activitățile culturale din Turda luând parte la ceea ce un grup de oameni fac zi de zi, oferind un produs de calitate pentru minte, inimă și suflet.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator