m install
petlinii
nello construct

Noaptea muzeelor la Turda cu șezătoare și colecții reprezentative (VIDEO)

zamblau eugen
floris

Sâmbătă, zeci de turdeni au trecut pragul Muzeului de ISTORIE Turda în cadrul proiectului european intitulat „Noaptea Muzeelor”.

În cadrul celei de-a XV-a ediții a evenimentului vizitatorii au admirat expozițiile de bază ale muzeului, dar au avut ocazia să participe și la workshop-ul “Șezătoarea la muzeu”, organizat în cadrul expoziției temporare Portul popular în Transilvania – zona Văii Arieșului.

Expoziția cuprinde costume populare din colecțiile Muzeului de Istorie Turda și din colecții private, specifice zonelor etnografice, precum Mocănimea Arieșului, Rimetea și Țara Moților.

Oameni frumoși au împărtășit cu noi și publicul nostru pasiunea pentru costumul popular și tradițiile românești! Le mulțumesc colegilor de la Muzeul Etnografic al Trasilvaniei din Cluj-Napoca, domnului Augustin Goia și doamnei Laura Trosan, și președintelui asociației Zestrea Sebastian Paic pentru colaborare și implicare în organizarea șezătorii la Turda. Le mulțumesc din suflet minunatelor doamne din Cluj-Napoca Constantin Marioara Palagica și șezătoare Cluj – grup, Aiud și Garda că au făcut efortul să fie alături de noi, iar familiei Căpușan – Poarta de sub Feleac din Cluj-Napoca le mulțumim și pentru plăcintele gustoase!” transmite conducerea muzeului turdean.

muzeu2

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: