fbpx

pmp 1300x300

Scrie un comentariu

noaptea muzeelor

Sâmbătă, zeci de turdeni au trecut pragul Muzeului de ISTORIE Turda în cadrul proiectului european intitulat „Noaptea Muzeelor”.

În cadrul celei de-a XV-a ediții a evenimentului vizitatorii au admirat expozițiile de bază ale muzeului, dar au avut ocazia să participe și la workshop-ul “Șezătoarea la muzeu”, organizat în cadrul expoziției temporare Portul popular în Transilvania – zona Văii Arieșului.

Expoziția cuprinde costume populare din colecțiile Muzeului de Istorie Turda și din colecții private, specifice zonelor etnografice, precum Mocănimea Arieșului, Rimetea și Țara Moților.

Oameni frumoși au împărtășit cu noi și publicul nostru pasiunea pentru costumul popular și tradițiile românești! Le mulțumesc colegilor de la Muzeul Etnografic al Trasilvaniei din Cluj-Napoca, domnului Augustin Goia și doamnei Laura Trosan, și președintelui asociației Zestrea Sebastian Paic pentru colaborare și implicare în organizarea șezătorii la Turda. Le mulțumesc din suflet minunatelor doamne din Cluj-Napoca Constantin Marioara Palagica și șezătoare Cluj - grup, Aiud și Garda că au făcut efortul să fie alături de noi, iar familiei Căpușan - Poarta de sub Feleac din Cluj-Napoca le mulțumim și pentru plăcintele gustoase!” transmite conducerea muzeului turdean.

muzeu2

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator