fbpx

Scrie un comentariu

pantheon

In data de 6 martie 2019 la Muzeul de Istorie Turda s-a desfășurat workshop-ul Pantheon 3D.

Programul cultural Pantheon 3D – derulat de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia – beneficiază de o cofinanțare AFCN și urmărește valorificarea interdisciplinară a patrimoniului arheologic de epocă romană prin tehnologie modernă: digitizare 3D a operelor de artă romană reprezentând divinități și personaje mitologice din colecția Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, realizarea unei colecții virtuale și a unei platforme interactive 3D.

Pentru că ne preocupa tendințele actuale în muzeologie și ne propunem la Turda să dezvoltăm un muzeu al secolului XXI, am oferit posibilitatea colegilor de la muzeul din Alba Iulia sa impartaseasca cu noi si studenții Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a Universității Petru Maior din Târgu Mureș rezultatele remarcabile!

În cadrul atelierului s-a povestit despre proiect, despre importanța utilizării unor instrumente și tehnologii moderne, precum scanarea laser și fotogrametria în cercetarea și valorificarea patrimoniului arheologic, dar si despre modul special în care Pantheon 3D se adresează publicului larg și cercetătorilor. „Zei pe display” a oferit posibilitatea vizualizării 3D a pieselor romane, reprezentând divinități și personaje mitologice.

Prezentarea s-a realizat cu ajutorul unui monitor cu ecran tactil care permite accesarea online a colecției de modele 3D a sculpturilor romane.

Workshop-ul s-a incheiat prin demonstrația interactivă de scanare cu lumină structurată a unui obiect din colecția muzeului nostru şi intrebari din partea studentilor si a muzeografilor.

Muzeul de Istorie Turda

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator