fbpx

pmp 1300x300

PNL1300x300pxTrio

asacons montatorprefabricate

alde banner 728x90 06

diego banner mai2019

2 Comentarii

ecouri

Anul sărbătoririi Centenarului României a creat conjunctura favorabilă înființării unei reviste culturale a Turzii. Dorită în unele cercuri ale intelectualității turdene, revista, despre necesitatea înființării căreia s-au exprimat în ultimii ani scriitori turdeni precum Mircea Ioan Casimcea sau Ioan Bembea, a apărut la sfârșitul lunii martie a anului 2018.

Publicația apare sub egida Casei de Cultură, grație finanțării asigurate de către autoritățile publice turdene, cu girul primarului Cristian Matei și al Consiliului local Turda. 


Și cum revista nu se ”face” singură, la un an de la apariția sa, perioadă marcată prin numărul 12 al publicației „Ecouri”, apărut în 27 februarie, trebuie pomeniți oamenii care au contribuit, cu articole, fotografii, grafică sau picturi la alcătuirea sumarului celor 12 numere ale publicației culturale a Turzii.

Așadar, la o succintă trecere în revistă, rezultă următorul ”pomelnic”: scriitorii Mircea Ioan Casimcea și prof. Ioan Bembea, profesorii doctori Olga Elena Morar (literatură), respectiv Răzvan Mihai Neagu (istorie), profesorii Horațiu Dorin Groza (istorie și arheologie) și Florin Stan (istorie), Petru Suciu (colecții și colecționari), dr. arhivist Mirela Cărăbineanu (documentare), Adrian Țion (cronică dramatică), Virgil Deceanu și Mihaela Deceanu (dramaturgie și istoria teatrului), prof. dr. Cristina Oprea (arte plastice), Marian Oprea (artă fotografică). Preoții Grigore Marchiș, împreună cu Marius Cocan, au oferit, turnat în slove, balsamul necesar sufletului. Ilustrarea revistei se datorează, în mare măsură, fotografilor artiști Ovidiu Cosac și dr. Nicușor Țigănilă, pictorilor Cornel Vana, Alida Nagy și Gavril Nechifor, precum și fotoreporterului Marius Romilă. Iată, cu începere din numărul 12, între ilustratorii revistei „Ecouri” se numără eleva Jasmina Feneșan, din clasa a VII-a la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Turda, ajutată de către profesorul Alexandru Picovici în descifrarea tainelor artelor plastice.”- Emil Hălăștuan –redactor –șef revista „Ecouri”, informează Casa de Cultură Turda

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Marian · 11:55 12.04.2019
    Nimeni nu stie cine a aduso pe Cristina Oprea in Turda specialista in arta. Sa bagat peste tot unde sant vernisaje ca o specialista in arta. Cine stie ce rol are la noi in Truda dar ciudat ca lumea i da pace chiar daca uneori e obrasnica
  • Acest comentariu este nepublicat.
    bugetar · 19:07 11.04.2019
    Oare distinsa doamna prof. dr. Cristina Oprea figureaza in declaratiile ei din Primaria Turda ca este inscrisa in clubul lions din Craiova, sau nu conteaza asta ca primaria este profund masonica ?
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator