fbpx

pmp 1300x300

PNL1300x300pxTrio

asacons montatorprefabricate

alde banner 728x90 06

diego banner mai2019

Scrie un comentariu

cant ocnamures 01

Ansamblul  folcloric ”Comori Ardelene” din Turda este câștigătorul marelui trofeu a celei de-a III-a  editie a  Festivalului ”Cântec și Joc Strămoșesc” din Ocna Mureș, anunță Ziarul Unirea.

 

Sala de spectacole a Casei de Cultură  ”Ion Sângerean” din Ocna Mureș, a găzduit sâmbătă, 23 februarie 2019, în prezența unui numeros public iubitor de folclor, cea de-a III a ediție a Festivalul Concurs Interjudețean de Cântece si Jocuri Populare ,,Cântec și joc Strămoșesc”.

Acest eveniment a fost organizat de  Asociatia Culturală ”Tradiții Ocnamureșene”, în parteneriat cu Casa de Cultură  ”Ion Singerean” din Ocna Mureș,  cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Ocna Mureș. La startul acestei manifestări culturale, s-au aliniat  zece ansambluri folclorice de dansuri populare si douăzeci de  interpreți de muzică populară, din judetele Alba, Mures Cluj,Maramures si Satu Mare, menționează sursa citată.

Marele trofeul al festivalului ”Cânt și și joc strămoșesc” din Ocna Mureș a fost adjudecat în acest an 2019 de Ansamblul  folcloric ”Comori Ardelene” din Turda, instructori Felicia şi Ioan Cuc.

”Concursul, s-a desfășurat pe mai multe categorii de vârstă, atât la interpreții de muzică folclorică cât și la ansamblurile de dansuri populare. Prestația interpreților vocali  care au evoluat pe scenă, a fost una extrem de bună, ansamblurile folclorice au  îmbinat cu o mare virtuozitate elementele coregrafice din zona Câmpiei Transilvane și nu numai, asta o dovedesc și rezultatele obținute la acest festival. Juriul acestui festival, a fost alcătuit din personalități de specialitate în arta cântecului, portului și jocului popular.”, menționează sursa citată.

comori ardelene 02

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator