fbpx

Icon 1 Comentariu

fitt

S-a dat startul înscrierilor pentru Festivalul Internațional de Teatru Turda 2019 (FITT 2019)! Festivalul este programat să se desfășoare în perioada 28 iunie - 7 iulie 2019.

 

”Bun venit în Noul An ! Dăm drumul înscrierilor la FITT 2019 !!! Mai jos găsiți link-ul pentru înscrieri:

https://teatrulaureliumaneaturda.ro/festival/532-2/, au anunțat oficialii Teatrului.

În anul 2018 a fost un program foarte încărcat al festivalului, de la piese de teatru, la concerte, lansări de carte, expoziții și multe altele.

FITT 2018 s-a concretizat în 10 zile de evenimente, cu 85 de spectacole, în 10 locații indoor și outdoor, sala mare a teatrului, sala studio (care a fost inaugurată cu această ocazie), fabrica de bere, pietonala, curtea teatrului și a muzeului, Salina Turda etc. Pe lângă spectacolele de teatru indoor, au fost foarte multe reprezentații outdoor, acrobații, magie și clownerie. La această secțiune au fost invitați din Spania, Italia, Portugalia, Canada etc.

Trupele de teatru care au urcat pe scena turdeană au fost din toate colțurile țării și reprezintă atât teatrele de stat de mare valoare națională, cât și trupe independente și artiști remarcați datorită talentului pe care îl au. Amintim Teatrul Nottara Bucuresti, Teatrul de Nord Satu Mare, Teatrul Regina Maria Oradea,  Teatrul Dramatic Elvira Godeanu Târgu Jiu, Teatrul Fani Tardini Galați și multe altele. Marii actori ai scenei românești care au bucurat publicul FITT 2018 au fost Catrinel Dumitrescu, Constantin Cotimanis, Tania Popa și Cristi Iacob, Marius Bodochi și Anca Sigartău.

Au fost multe evenimente și la scenă deschisă pe pietonala orașului, concerte de jazz, Qvatertul Alterquator, Radu Nechifor & friends, musical-uri etc.

Să nu uităm de secțiunea Universități a festivalului, unde facultățile de teatru din țară s-au înscris pentru a concura pentru premiul „Cel mai bun spectacol”, „Cel mai bun actor”, „Cea mai bună actriță”.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator