fbpx

Icon Scrie un comentariu

carte placintar

Seara trecută, sub egida Societății Culturale "Rei Culturae Fautores", în Sala Mare a Primăriei Turda a avut loc lansarea celui de-al V-lea volum al lui Călin-Vasile Plăcintar.

 

La eveniment au fost invitați prof. dr. Olga Morar și prof. Ovidiu Nistea, iar ca moderator prof. Dan Zăhan. Toți au vorbit despre doza de umanitate care se desprinde din cărțile lui Călin Plăcintar, despre experiența sa de viață care răzbate din rândurile paginilor sale, nu în ultimul rând despre dragostea pentru oameni și viață.

Romanul de intitulează "Erin Mitchell" și releva lupta pentru o viața mai bună a doua surori rămase orfane de părinți.

După mai multe lovituri încasate de la ceea ce denumim noi "soarta", într-un final, norocul le surâde, în sfârșit, și celor doua copile.

Cartea a apărut la editura PIM din Iași și este dedicată tuturor acelora care și-au pierdut viața în atentatele de la WORLD TRADE CENTER din 11 septembrie 2001.

Anul trecut, scriitorul turdean a lansat „Hoțul de suflete”, alte apariții editoriale care poartă semnătura sa sunt: ”Din penumbră” (2010, Editura Napoca Star, Cluj-Napoca) sub pseudonimul Steven Graham, ”Dezrădăcinaţii”, sub nume propriu (2011, Editura Casa Cărţii de Ştiinţă, Cluj-Napoca) şi ”Niciodată înfrânţi” (2014, Ed. Emma Books, Sebeş)

Călin-Vasile Plăcintar este un tânăr turdean promovat de Societatea Culturală Filarmonia. Încă de la primul volum publicat, el a stârnit interesul unor critici literari din judeţele Alba şi Cluj. S-a născut la Turda în 23 octombrie 1968 şi lucrează la firma Lapp Insulators Turda. Din 21 martie 2016 este membru al Cenaclului literar ”Teodor Murășanu” al Casei de Cultură din municipiul Turda.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator