fbpx
Icon Scrie un comentariu

violet

Evenimentului de vineri seară de la Restaurantul Gossner din Câmpia Turzii a fost, cred, unul din cele mai frumoase vernisaje şi momente din activităţile Asociaţiei Artiştilor Plastici Câmpia Turzii! Cu adevărat Flacăra Violet a fost în acest caz un cadou de lumină, bucurie şi reîntâlniri cu oameni dragi şi o frântură de umanism plin de recunoştinţă pentru cei care au clădit începuturile Asociaţiei Artiştilor Plastici Câmpia Turzii!

 

Un public foarte numeros venit nu doar din Câmpia Turzii şi Turda, ci şi din Cluj-Napoca a fost astăzi lângă noi pentru a ne bucura împreună de momentul de recunoştinţă şi mulţumire faţă de Ana Sevan, cea care a avut pentru prima dată ideea unei asociații de artă plastică în Municipiul Câmpia Turzii și a făcut demersurile pentru a o înființa, dar şi un public care a dorit să fie alături de noi la expoziţia VIOLET la care au expus 33 de artişti plastici (pictură, sculptură, artă decorativă, bijuterii).

Aşa cum am spus şi la vernisaj, într-o lume tot mai învrăjbită, de separări şi ură, de invidii şi răutăţi, Asociaţia Artiştilor Plastici din Câmpia Turzii continuă să meargă de partea umanitarismului. După ce în luna Martie a decernat primul titlu de Membru de Onoare Domnului Vasile Corpodean, Managerul Şcolii Populare de Arte Cluj-Napoca, azi a oferit cu drag cel de al doilea titlu de Membru de Onoare Doamnei Ana Sevan, în semn de recunoștință pentru contribuția adusă la înființarea Asociației Artiștilor Plastici Câmpia Turzii și promovarea activităților artistice și culturale în Comunitatea Urbană Arieș.

Şi nu este un lucru mic acesta. Uitaţi-vă câte asociaţii şi-au onorat cu recunoştinţă oamenii care i-au ajutat, câte ONG-uri au membri de onoare!... Puţine. Am întâlnit în viaţa mea mulţi oameni care nu ştiu să fie recunoscători. Şi când spun recunoscători nu mă refer deloc la recunoaşteri materiale! Un simplu mulţumesc poate face minuni! Şi totuşi nu mulţi îl pot spune. Mă bucur că mă aflu în această familie minunată a Asociaţiei Artiştilor Plastici Câmpia Turzii care nu uită să spună mulţumesc celor care i-au sprijinit, această familie de artişti plastici de profesii diferite, din localităţi diferite şi cu pregătire artistică diferită, dar uniţi, şi care se întâlnesc cu atâta drag de fiecare dată! Discursurile au fost emoţionante şi uneori emoţia ne-a copleşit până la lacrimi sau tremolo al vocii... Dar au fost din suflet şi pentru sufletele care au umplut sala Restaurantului Gossner.

Despre expoziție...

Despre lucrări nu am să vă spun decât că sunt multe (este o expoziţie „bogată”, mulţumesc colegilor care au stat aseara de la ora 18 până la 22 să panoteze!!!) şi multe exponate foarte bune! În rest vă las să descoperiţi singuri timp de 2 săptămâni frumuseţea VIOLET-ului. Între o Salată Caesar (încercată prima dată astă seară şi super delicioasă!) şi un pahar de suc sau o cană cu cafea, sau ce doriţi Dv, vă puteţi delecta cu lucrările noastre. Vă reamintesc că expun: Albu Florentina-Maria, Ardelean Claudiu, Desideriu Gheorghe Baldogi, Natasa Bardi, Martin Gabriel Bozbics, Luis Ludovic Garcia Camarero Maria Chibacu, Mihai Ciortea, Ana Coroian, Mihaela Crișan, Natalia Crişan (Naty Cri), Dana Deac, Deac Denisa, Sandra Doja, Lia Geamanu, Brindusa Istrate, Rodica Lupan, Anda Mazare-Hategan, Renatta Hoffenpradli-Mărie, Cornelia Muntean, Alida Nagy, Anca Nicolae Drăgan, Antonia Nicolae Drăgan, Ildiko Carmen Pașca, Iuliana Pop, Mihaela Miha Robitu, Marius Rotar, Maria Săsăran, Sebeni Mihaela, Erika Szanto, Mihai Trifan şi Paula Vonaș. 

Evenimentul a fost un bun prilej de a anunţa cu bucurie că familia Asociaţiei Artiştilor Plastici Câmpia Turzii s-a mărit iar :) Mai avem încă 3 colegi noi: Mihai Ciortea din Câmpia Turzii, prezent în expoziţie cu o grafică (Homeless IV), Mihaela Miha Robitu din Cluj-Napoca, prezentă în expoziţie cu 2 lucrări interesante: „Valsul mării”, o lucrare de forţă, cu un tract hotărât al pensulaţiei şi altă lucrare mai suavă şi sensibilă, „Lan cu lavandă”. Mihaela participă de ceva vreme şi la atelierele creative organizate de AAP Câmpia Turzii împreună cu Clubul Rotary. Erika Szanto este din Turda. Face parte din asociaţie din luna august. Şi ea expune la VIOLET 2 lucrări: o superbă „Fată cu pălărie” în tonuri de violet spre roz şi „Lacul” cu lebădă, lucrare în tonuri de Ultra Violet.

Desigur că şi această întâlnire a fost un bun prilej de râs şi bună dispoziţie (la un moment dat ne ţineam de guri că ne dureau de atâta râs).

Dar povestea Asociaţiei Artiştilor Plastici Câmpia Turzii merge mai departe! 1f642

Un album foto de la acest vernisaj puteți vedea în cadrul secțiunii Galerii Foto din cadrul siteului TurdaNews:

https://turdanews.net/arhiva-foto.html?id=2785901834769047

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator