fbpx

Scrie un comentariu

teatru recap

Începutul acestei stagiuni a reprezentat pentru Teatrul Aureliu Manea, o perioadă de realizări care a marcat instituția noastră, ca un punct de referință pe harta culturală a țării, atât prin spectacolele de înaltă calitate artistică cât și prin numărul de evenimente realizate , un număr care poate să rivalizeze cu orice teatru național.

 

Astfel, Teatrul Aureliu Manea a avut două participări la festivalurile de teatru internaționale de la Oradea (Festivalul International de Teatru Oradea) cu spectacolul NOI NU ! , regia Laura Moldovan și Satu Mare (Festivalul Internațional Multicultural de Teatru Tranzit Feszt 2018) și o paricipare națională la cea de a XXX–a ediție a Festivalul Național de Comedie Galați. La aceste ultime două festivaluri, Teatrul Aureliu Manea a participat cu spectacolul TRIX SHOW, regia Mihai Gruia Sandu.

În această perioadă, teatrul turdean a inițiat o serie de deplasări și un turneu, având drept scop promovarea spectacolelor proprii atât pe plan local, cât și național. Acest itinerariu a cuprins orașele Lugoj, Făgăraș , Brașov, Bârlad, unde spectacolul ULTIMA HALTĂ ÎN PARADIS, regia Andrei Mihalache, a avut un succes răsunător, dar și în comune din împrejurimi , Viișoara, Tureni, Mihai Viteazul cu spectacole pentru copii.      Tot aici, este nevoie să adăugăm, încheierea unor parteneriate culturale, care ne-au permis mai multe deplasări la Sibiu cu spectacolele DESPRE TEATRU DRAGOSTE ȘI ALTE CATASTROFE, regia Antonela Cornici, GUNOIERUL, regia Mimi Brănescu și Cisnădie cu spectacolele SCUFIȚA ROȘIE, regia Marius Tuță și Cătălin Grigoraș și ÎN CĂUTAREA SENSULUI PIERDUT, regia Muriel Manea.

În luna octombrie Teatrul Aureliu Manea , a sărbătorit 70 de activitate neîntreruptă, astfel că între 16-21 octombrie au fost organizate o suită de evenimente și spectacole dedicate publicului turdean. În această lună teatrul nostru a stabilit un nou record, printr-un număr de 34 de manifestări artistice, în care sunt incluse spectacolele de la sediu, deplasări și participări festivaluri, spectacole invitate, etc.

Prin aceste acțiuni cultural-artistice,ne dorim să apropiem comunitatea locală de actul artistic, oferindu-le posibilitatea să se integreze prin participare indirectă – printr-o largă varietate de spectacole sau participare directă – prin activități de voluntariat, care să-i conștientizeze de munca și rolul culturii în viața comunității.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator