BannerPMP 21.03 650

asacons anunt21.03.2019

Scrie un comentariu

ARC ia

Asociația pentru Reprezentare Civilă Turda, condusă de Dora Arion și Mariana Dobra, a anunțat că tinerii interesați să învețe să-și facă singuri o ie, pe care să o poarte de Ziua Națională a României, la împlinirea unui centenar de la Marea Unire, pot face acest lucru gratuit, cu sprijinul Eugeniei Nicoară, o turdeancă ce se dedică transmiterii acestei tradiții și tinerelor generații.

 

Dora Arion a făcut o scurtă prezentare despre această acțiune, dar și despre ceea ce înseamnă ia românească, chiar în locația unde cei interesați pot deprinde tainele confecționării unei ii, respectiv pe strada George Coșbuc nr. 2A (clădirea situată imediat după pod, pe dreapta, unde în trecut a funcționat o pizzerie).

”Doamna Eugenia Nicoară își oferă talentul, iscusința, harul pe care îl are, îl oferă acestor tinere care doresc să învețe să-și croiască propria ie și apoi, tot doamna Nicoară, le va învăța să coase, folosind fie motivele florale, fie motivul cu cruce, pentru a putea ca fiecare dintre ele să aibă, în ziua de 1 Decembrie, propria ie cusută cu mâinile lor.

Sigur, nu vă așteptați la un model foarte încărcat, dar după cum veți vedea în această mică expoziție, talentul doamnei Nicoară este remarcabil și cred că este o șansă pentru voi să învățați să vă faceți propria ie. Vă învit din tot sufletul s-o căutați și să vă înscrieți la cursurile ei, pentru că aveți ce învăța”, a transmis Dora Arion.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator