fbpx

Scrie un comentariu

gala teatru

Municipalul turdean celebrează în aceste zile 70 de ani de activitate. Seara trecută evenimentul a fost marcat printr-o gală aniversară.

 

Gala a cuprins momente artistice și aniversare cu cei care au făcut parte din colectivul teatrului de-a lungul celor 70 de ani de existență.

Distincții, diplome, alocuțiuni, toate s-au succedat pe scena teatrului turdean în fața unui public numeros, un public apreciat de toți cei care și-au adus contribuția la ceea ce este astăzi instituția de cultură.

Evenimentul a fost deschis de actualul manager al instituției, Cătălin Grigoraș, după care a continuat cu alocuțiunea primarului Matei Cristian care a reamintit faptul că teatrul din Turda va beneficia de o reabilitare completă pe fonduri europene, proiect în valoare de 5 milioane de euro.

„70 de ani cu schimbări, cu îmbunătățiri continue, cu performanțe numeroase atât pe plan local, cât și național și internațional, iar evoluția acestui teatru cu siguranță nu se va opri aici. De la Teatrul Poporului, Teatrul de Stat, Teatrul Municipal și până la denumirea pe care o poartă cu mândrie astăzi, Teatrul Aureliu Manea Turda a fost într-o dezvoltare neîncetată” spun organizatorii evenimentului.

Suntem o trupă tânără cu un potențial fantastic, cu actori talentați absolvenți de studii superioare de specialitate, cu o echipă tehnică profesionistă, cu o echipă administrativă dedicată acestui teatru. Un asemenea colectiv avea nevoie de un cadru de manifestare, comunitatea turdeană avea nevoie de o provocare. Așa am decis organizarea unei stagiuni permanente și a unui festival internațional de teatru.

Ținta noastră în ce privește Teatrul Aureliu Manea și festivalul de teatru este să ducem la nivel internațional energia ce se creează la Turda și să aducem în mijlocul comunității acele elemente ce pot transforma comunitatea și individul acestei comunități. Drumul va fi lung și plin de peripeții, însă se întrevede acel licăr de reușită!” susține și CĂTĂLIN GRIGORAȘ managerul teatrului AURELIU MANEA.

”Teatrul Aureliu Manea împlinește frumoasa vârstă de 70 de ani. Acest simbol al municipiului Turda, este un simbol cultural care timp de 7 decenii a sădit în sufletele locuitorilor o pasiune aparte pentru actul cultural artistic.

Ne dorim ca această moștenire neprețuită a Turzii să beneficieze de atenția pe care o merită și am început să reinventăm activitatea instituției culturale începând cu anul 2016. Un aer proaspăt, o abordare constructivă și multă implicare din partea iubitorilor de artă dramatică au făcut ca Teatrul Aureliu Manea să cunoască o dezvoltare fără precedent și să devină o instituție cunoscută peste granițe. Cu acest prilej, vreau să îi felicit pe directorul Cătălin Grigoraș și pe întreaga lui echipă alături de care a muncit în acești doi ani.

Turda merită tot ceea ce e mai bun, iar pentru dezvoltarea acestui frumos oraș vom face tot ce ne stă în putință.

La cât mai mulți și frumoși ani!”, a transmis primarul Cristian Matei.

Printre premianții serii s-au aflat scriitorul Mircea Ioan Casimcea, regizorul Ovidiu Cosac alături de soția sa, foști actori, regizori și oameni de teatru.

În aceste zile toate reprezentațiile de pe municipalul turdean sunt cu intrare liberă. Iată și programul spectacolelor:

17.10

- ora 17.00 „Întâlnire cu octogenarul Paul Antoniu” intrare liberă

- ora 19.00 „Ultima haltă în paradis”, de Valentin Nicolau, regia Andrei Mihalache

18.10

- ora 19.00 „Visul unei nopți de vară” de W. Shakespeare, regia Muriel Manea

19.10

- ora 17.00 „NOI NU!” de Andreea Radu, regia Laura Moldovan intrare liberă

- ora 19.00 „Sărutul”, regia Horațiu Mihaiu – Teatrul Dramatic Elvira Godeanu Târgu Jiu

Sărutul în sine este un gest-simbol, ce acoperă mare parte dintre trăirile fiinţei umane pe pământ, care ne-nsoţeşte viaţa de la naştere până dincolo de moarte, căruia Brâncuşi i-a acordat un enorm de mare interes.

20.10

- ora 17.00 „Avioane de hârtie”, de Elise Wilk, regia Laura Moldovan – Teatrul Dramatic Elvira Godeanu Targu Jiu –intrare liberă

"Avioane de hartie"este o poveste despre prietenie, adolescență, despre dragoste, violență fizică si psihică, toate pe fundalul plecarilor parinților la muncă în străinătate.

- ora 19.00 „Take, Ianke și Cadir”, de Victor Ion Popa, regia Ovidiu Cosac

O comedie devenită clasică, aparţinând literaturii interbelice şi aducând în scenă o temă de mare actualitate: relaţiile inter-etnice dintre un român, un evreu şi un turc. O piesă despre toleranţă, prietenie şi dragoste.

21.10

  • ora 11.00 „Scufița roșie” – spectacol pentru copii

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator