promo 650x150 700lei

Scrie un comentariu

parada port

Vineri cu începere de la ora 17 pe pietonala din centrul Turzii a avut loc o paradă a portului popular realizată de delegațiile participante la prima ediție a Festivalului de Folclor „În grădina dorului”.

 

Invitații la eveniment provin din Serbia, Republica Moldova, Bistrița, Maramureș, Dolj, Neamț, Tulcea, Cluj precum și expoziții ale meșterilor populari. Vor fi prezente ansamblurile: "Dor"- Sarighiol de Sat, jud Tulcea; "Cununa de pe Someș" - Bistrița; "Božidar Dimitrijević - Kozica" - Drmna, Požarevac - Serbia; "Bobocica"- Băilești, Dolj; "Măgura" - Cernești, Maramureș; "Hora Moldovei"- Glodeni, Republica Moldova; "Florile Ceahlăului" - Neamț; "Țarina"- Casa de Cultură Turda; "Datina Turdeană" - Casa de Cultură Turda; " Fiii Moților" Mihai Viteazu.

Festivalul de folclor, un eveniment inedit la Turda s-a născut din dorința de a susține și a promova cât mai mult autenticitatea poporului român.

La eveniment a fost prezent și primarul Matei Cristian alături de câțiva consilieri locali.

Edilul spune că festivalul va deveni o tradiție la Turda și speră ca de la an la an participarea să fie cât mai numeroasă.

Spectacolele la scena din parcul central sunt susținute de nume mari ale folclorului românesc: Mariana și Adriana Anghel (Hunedoara) - artiste foarte cunoscute și îndrăgite de publicul iubitor de folclor autentic; Mirela Mănescu reprezintă cu mândrie Țara Moților, un glas cu o profunzime aparte, dar și taragotistul Nelu Gabor din Câmpia Turzii și Amalia Chiper Iurian, Lorena Florentin, Nicoleta Hădărean, Alexandru Făgădar, Oana Vențel, Ionuț Suciu și grupul "Șezătoarea Clujului" - compus din tineri interpreți ai muzicii populare românești.

La final va avea loc o uriașă horă a Centenarului.

Sâmbătă, 21 iulie, spectacolul de mută la Salina Turda cu începere de la ora 11 unde va avea loc un spectacol folcloric, de la 18 la scena din parcul central vor evolua ansambluri din Serbia, Tulcea, Dolj, Maramureș, Rep. Moldova, Neamț și Turda. Seara se încheie cu recitalurile susținute de interpreții vocali Oana Vențel, Adriana și Mariana Anghel.

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator