fbpx

Icon Scrie un comentariu

Crina Prata 01

În 15 şi 16 iunie turdeanca Crina Praţa a reprezentat România la Bruxelles, cântecele sale fiind difuzate la Radio Tv Arthis Bruxelles, ea având şi o intervenţie în direct. Pentru ca muzica sa să ajungă în Belgia, ea a câştigat un loc doi la concursul naţional organizat de Radio Tv Arthis Bruxelles în colaborare cu Enciclopenia Muzicală.

Crina noastră s-a aflat multă vreme în fruntea clasamentului la acest concurs, ea fiind întrecută pe ultima sută de metri de Gheorghe Luca. Acesta a întrunit la final 1700 de voturi, în timp de Crina a adunat 1548 de voturi. La Bruxelles România a fost reprezentată de primii 5 clasaţi, celor doi adăugându-se Cristiana Roşca cu 1113 voturi, Alexandru Vasile cu 401 voturi şi Adriana Dunca cu 212 voturi.

Crina Prata 02Interpretă de muzică populară din zona Ardealului, mai precis zona etnofolclorică a Văii Arieşului, Turda, zonă pe care o reprezintă cu mândrie, s-a născut pe 18 iunie 1975 în municipiul Turda, judeţul Cluj, a crescut până la 13 ani în comuna Tureni, iar ulterior s-a stabilit la Turda. A cântat de mică, dar a renunţat la muzică pentru a face o carieră în drept. A absolvit Facultatea de Drept „Dimitrie Cantemir” din Cluj Napoca în anul 1998, lucrând apoi în calitate de consilier juridic la diverse societăţi comerciale, până în anul 2002, când îşi deschide propriul birou de traduceri şi consultanţă în afaceri.

Din anul 2007 îşi deschide şi un salon de înfrumuseţare, iar în prezent îmbină activitatea artistică cu celelalte ale firmei sale, lucrând la firma sa singură, atât ca artist, jurist, textier, manager, cosmeticiană, coaforistă, manichiuristă).

Pasiunea pentru muzică a lăsat un gol în sufletul ei, iar în anul 2010, la insistenţele soţului, se înscrie la Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda”- sectia externă Turda, canto muzică populară, sub îndrumarea instructorului coordonator Ioan Gherman. A absolvit Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” în anul 2013. În anul 2012 a scos primul album intitulat ”Cântec mândru de la Turda”, în colaborare cu Emil Mihaiu şi Glas Transilvan din Cluj-Napoca. În acelaşi an, a ocupat locul II la Festivalul Lira- Tăuţii Magherăuş, cu nota 9,46, din juriu făcând parte şi doamna Angela Buciu. În anul 2013 a reprezentat România la un festival interbalcanic la Sofia, Bulgaria. Până în prezent a avut numeroase spectacole prin ţară şi străinătate şi numeroase apariţii Radio-Tv, participând și la alte evenimente folclorice.

Are o fetita de 7 ani şi jumătate, Alecsia Maria Praţa, elevă în clasa I la Şcoala Generală ”Teodor Murăşanu”  din Turda, care, la rândul ei, desfăşoară o activitate artistică  în cadrul Ansamblului Muguri de pe Arieş condus de instructorul Vasile Baciu, în calitate de solistă, dansatoare şi prezentatoare a grupului.

Din anul 2015 lucrează la cel de-al doilea album, finalizând până acum 3 cântece, între care şi unul patriotic, iar în curând va scoate încă 4 cântece noi. Textele cântecelor  sunt scrise chiar de ea. Fiind inspirate din culegerile de folclor din zonă. 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator