fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

kaufland 790x400 c

Marii retailari din România au avut o extindere agresivă în ultimii doi ani și în prezent se bazează pe finanțare locală, nemaiavând nevoie de infuzii de capital de la companiile mamă pentru a-și susține investițiile, conform Economica.net. Printre ei se numără Kaufland, Lidl, Carrefour sau Penny.

Rețeaua de hipermarketuri Kaufland nu mai are nevoie de finanțare de la compania mamă din Germania, ba mai mult, a și repatriat din capital. Cu un ritm accelerat de expansiune în ultimii ani și un boom în 2020 când a investit 300 de milioane de euro în deschiderea a 10 hipermarketuri, achiziția de terenuri, modernizări și retehnologizare, ajungând la 138 de unități la nivel național.

În anul 2009, Kaufland a renunțat să se mai finanțeze de la compania mamă, ajungând la 45 de unități la nivel național, iar investiția într-un hipermarket se cifra la 8,5 milioane de euro. Atunci, compania a primit un aport la capitalul său social de 15 milioane de euro. Tot în 2009, Kaufland a construit unu centru logistic de 125.000 mp în comuna Mihai Viteazu, lângă Turda. Investiția în extinderea depozitului a fost estimată la 5 milioane de euro. 

6 ani mai târziu, rulajul Kaufland depășise 1,8 miliarde de euro, iar capitalurile proprii de 784 de milioane de euro. Atunci, compania a decis să repatrieze o parte din capital prin reducerea acestuia cu 25 de milioane de euro, prin restituirea către asociați a cotei părți din aporturi proporțional cu reducerea capitalului social.

Compania Lidl, care este originară tot din Germania, a realizat  ultima majorare de capital, de 30 de milioane de euro, în 2015, iar banii aduși de peste granițe au fost folosiți tot pentru extindere (construcția de noi magazine și achiziția de terenuri). Acest brand a apărut în România mai târziu, respectiv în 2011,  prin preluarea a 107 supermarketuri Plus Discount.

Compania Carrefour, originară din Franța, nu a raportat nicio majorare de capital din 2010 și până în 2019. Acceași situație prezintă și Supeco Investment, compania care operează brandul hibrid discounter-cash&carry.

Sursa: Ziua de Cluj

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate