fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

autostrada cluj

Anul trecut, mai mulți oficiali dădeau asigurări că în acest an se va putea circula pe legătura dintre DN 1 Turda-Cluj și Autostrada Transilvania, legătură care se preconizează a fi în zona localității Tureni.

Însă, CNAIR a organizat licitația pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic abia la finele anului 2020. Din acest motiv, în 2021 nu mai există nicio șansă să circulăm pe această legătură.

„Conectarea Clujului la Autostrada Transilvania va scoate tot traficul greu care astăzi vine din Baciu, care se descarcă pe autostradă, că dacă vii de la București și mergi la Baia Mare sau la Bistrița, mergi pe autostradă până la Gilău, de acolo te duci până la Martinești, de acolo cobori de pe autostradă la Nădășel și vii prin Baciu, pe Bulevardul Muncii, prin tot Clujul, ca să ajungi la nodul de legătură de la Apahida – Vâlcele, de unde să o iei după aceea spre Baia Mare sau spre Bistrița. Or, atunci când vom avea Clujul conectat la autostradă, vii de la București pe autostradă, ieși pe la Martinești și nu mai vii înspre Cluj, ci va fi o legătură de șapte kilometri care vor conecta nodul de la Vâlcelel la Apahida și apoi poți să mergi direct la Baia Mare sau spre Bistrița, fără să mai vii prin Baciu sau prin Cluj. Va fi un impact major pentru calitatea vieții, și din Turda care va scăpa de traficul de astăzi, și Baciu va scăpa de aglomerarea extraordinară pe care o are cu camioane și Clujul – pe toată axa de la intrare din Baciu, până la ieșirea înspre Apahida.

Studiul de fezabilitate va fi gata în februarie și se va organiza licitația. Începutul anului 2022 ar trebui să ne găsească cu proiectul gata, cu cei șapte kilometri de conectare a Clujului la Autostradă”, a declarat primarul Emil Boc, la o emisiune TV.

”Câștigătorul contractului este asocierea condusă de firma clujeană SC Explan SRL, cu China Highway Engineering Consultants Corporation (terț) și subcontractanții Protelco S.A., Electronic Solutions, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, EPMC Consulting, Societate Civilă de Avocați Teaha & Fuzesi, Expertus, MRD Instal, Oficiul Județean de Studii Pedologice și Agrochimi, Medinstal Proiectare Iinstalații Protecția Mediului S.R.L., SC Geologic Site SRL, Frasinul, TTL Planning, NV Construct S.R.L., DANAVI, S.C. Belevion Geotopo S.R.L., 4C Project Consulting și DIMEX-2000 COMPANY S.R.L.”, precizează monitorulcj.ro. Valoarea contractului semnat cu SC Explan SRL este de 2.707.123,03 lei fără TVA.

Ce nu spune Emil Boc este că aici vorbim de un contract pentru un studiu de fezabilitate și un proiect tehnic, adică... lucruri care au mai fost făcute în urmă cu ceva ani, dar care nu au mai fost niciodată puse în practică, printr-un contract de execuție! Iar din acest motiv, pentru că nu mai erau actuale documentațiile, au trebuit refăcute!

Pe lângă importanța pe care o are pentru municipiul Cluj-Napoca, legătura la autostradă, din DN1 Turda-Cluj, are o importanță foarte mare și pentru municipiul Turda. Practic, este un fel de ”centură ocolitoare” pentru Turda, în condițiile în care autostrada a rezolvat problema unei ”ocolitoare” doar pe jumătate.

La începutul anului 2019, primarul turdean Cristian Matei a primit o adresă din partea CNAIR, în care era informat că s-au bugetat banii pentru studiul de fezabilitate. La vremea respectivă, informația a fost prezentată ca fiind o certitudine. Timpul, însă, a demonstrat că în 2019 nu s-a mișcat nimic, iar licitația s-a organizat abia în noiembrie 2020. De altfel, nu trebuie neglijat nici faptul că tot CNAIR anunța semnarea contractului de reabilitare a podului peste Arieș (din zona A&A), în iunie 2019, iar lucrările efective trebuiau să fie terminate în septembrie 2020. Însă, nu s-a executat nicio lucrare, ci... doar s-a deschis circulația peste pod, pe ambele sensuri, după ce câțiva ani a fost restricționat traficul pe un singur sens, alternativ. Așa că, mare minune ar fi dacă 2022 ne va prinde cu breteaua de legătură lșa A3 finalizată.

Citește și:

Încep sau nu lucrările de realizare a bretelei de legătură între DN 1 Turda - Cluj și Autostrada Transilvania?!

Despre necesitatea realizării unei centuri ocolitoare pentru municipiul Turda s-a discutat înainte de anul 2008. În 2008, organizația locală a PDL, condusă de fostul primar Tudor Ștefănie, chiar a inițiat o campanie de strângere de semnături, în preajma campaniei electorale, pentru a susține acest proiect (care lua în discuție inclusiv un proiect comun, cu Câmpia Turzii, condusă la acea vreme tot de un primar PDL, respectiv Ioan Vasinca).

Ulterior, chiar dacă PDL a câștigat și a intrat la guvernare, criza economică sau posibil și alți factori au determinat abandonarea acestei idei. Între timp, s-a realizat porțiunea de autostradă Turda-Gilău și Turda-Câmpia Turzii, care a rezolvat problema Câmpiei Turzii, în ceea ce privește ”traficul de ocolire”, însă problema municipiului Turda s-a rezolvat doar pe jumătate.

Au trecut anii și între timp specialiștii au identificat o oportunitate mult mai ieftină și mai utilă, respectiv construirea unei bretele de legătură între DN 1 Turda - Cluj și Autostrada A3 Transilvania, ținând cont și de faptul că în guvernarea Boc s-a realizat centura Vâlcele-Apahida, care asigura traficului greu (și nu numai) o legătură spre Dej-Bistrița-Baia Mare-Moldova ”ocolind” municipiul Cluj. Astfel, pe vremea când ministru al Transporturilor era clujeanul Ioan Rus (2015), s-a început realizarea Studiului de Fezabilitate (ceea ce se vrea acum, cu precizarea că este unul reactualizat). Ulterior, trebuiau asigurați banii necesari pentru realizarea investiției, lucru care nu s-a mai întâmplat, așa că proiectul a rămas ”blocat”.

”Centura orașului Turda va avea o lungime de circa 6 kilometri și va fi construită de la Mărtinești spre Autostrada Transilvania. 

Surse din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) au precizat pentru Știri de Cluj că drumul va avea 5,8 kilometri și va costa 5 milioane de euro”, spunea Știri de Cluj în anul 2014.

Realizarea acestei investiții ar putea rezolva, într-adevăr, problema tranzitului efectuat prin municipiul Turda, de către traficul greu.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate