fbpx

 
 
Scrie un comentariu

petrepop pozitie

Fostul administrator public al Primăriei Câmpia Turzii, Petre Pop, a avut un comentariu cel puțin ciudat după ce am publicat informația că a pierdut, în primă instanță, procesul prin care a încercat anularea unei hotărâri a Consiliului Local Câmpia Turzii, în baza căreia i s-a desființat postul de administrator public, la începutul acestui an.

Fostul administrator public susține că nu a pierdut niciun proces, contrazicând astfel ceea ce este evident pentru oricine, la o simplă consultare a portalului instanțelor.

Petre Pop nu este la prima reacție de acest gen, el având o poziție asemănătoare și atunci când a pierdut procesul în ceea ce privește starea sa de incompatibilitate, moment în care a susținut public că... a câștigat procesul! Ulterior, a depus o cale de atac. Evident, nu pentru că a câștigat acel proces, ci pentru că... l-a pierdut!

Citește detalii:

Situație delicată pentru Petre Pop: Minciuna cu ”procesul câștigat cu ANI” s-a fâsâit de 13 iunie!

Astfel de poziții publice, care mistifică ceea ce este evident, sunt de neînțeles.

Fostul administrator public al Primăriei Câmpia Turzii, Petre Pop, a pierdut procesul prin care a dorit să anuleze HCL NR. 25/2019, în baza căreia i s-a desființat postul de administrator public.

Orice persoană interesată, cu un grad minim de inteligență, poate constata că acțiunea pe care Petre Pop a intentat-o pentru anularea HCL-ului care viza desființarea postului său, a fost respinsă de către instanță! Se poate consulta cu ușurință soluția dată de Tribunalul Cluj, în Dosarul 2516/117/2019.

”Nu am pierdut niciun proces, este doar o etapă necesară, într-un demers juridic...

Din respect pentru oameni și pentru o informare corectă a opiniei publice, în rândurile de mai jos am sa fac câteva precizări.
Suntem o țară liberă, membră UE, unde fiecare cetățean are dreptul fundamental de a-și apăra, familia, prestigiul, dreptul la opinie politică, cariera profesională, locul de muncă și orice drept prevazut de Constiutie și de Carta drepturilor omului! În consecință:
1. Nu am pierdut niciun proces de rebobândire a funcției de city manager ci o acțiune în contencios de anulare a unei HCL, emisă pe criterii politice, nu pe criterii de performantă profesională așa cum ar fi normal.
2. Acțiunea este doar la prima instanță de contencios și a respins motivul tardivității invocat de CL,pe fondul problemei instanțele se vor pronunța în etapele următoare...
3. Demersul juridic este mult mai complex și se afla și pe alte direcții, dreptul muncii și dreptul comercial.
4. Subsemnatul, pentru funcția de city manager a fost remunerat, net cu 3200 de lei pe lună, sumă pe care astăzi o primeste fiecare din cei 25 de polițiști locali angajați, iar în locul acestei funcții sau înființat 4 posturi de directori executivi, care însumat astăzi primesc 20.000 lei lunar.
5. Funcția de city manager nu a fost înființată pentru subsemnatul, face parte dinte-un demers de modernizare a administrației locale, după model occidental, funcție legiferată de Emil Boc (PNL) în 2008, de asemenea în România sunt peste 400 de city manageri. 
6. Turda are city manager care lucrează in echipa cu primarul municipiului iar rezultatul este evident, milioane de euro pe proiecte fiinantate de UE.
7. Eficiența unei funcții și al unei persoane angajate se demostrează punându-l la muncă pentru a-și demostra utilitatea, nu prin eliminarea politică. Am așteptat să primesc cele mai grele sarcini de muncă și domenii de activitate care nu funcționează în administratia locală, pentru a-mi demostra profesionalism și a fi util pentru orașul nostru! 
8.În Câmpia Turzii trebuie să se înceteze cu abuzurile politice prin care sunt eliminați oponenții politici sau personali ai conducerii unei Primării.
9.Trebuie să ne apărăm drepturile, altfel se vor crea precedente periculoase și abuzurile vor continua, astăzi împotriva mea, mâine împotriva dumneavoastră!
10. Demersurile și lupta continuă!”, susține consilierul județean PSD, Petre Pop, pe contul său de Facebook.

”Din respect pentru oameni și pentru o informare corectă a opiniei publice”, Petre Pop a spus câteva neadevăruri, într-o tendință evidentă de a manipula ceea ce este real, demonstrabil, cu ceea ce și-ar dori el să înțeleagă alții, în mod nereal.

Așadar, iată unde a dat-o Petre Pop ”la întors”, în mod penibil:

1. ”Nu am pierdut niciun proces”. Fals! În calitate de reclamant, Petre Pop a chemat Consiliul Local Câmpia Turzii în judecată, solicitând anularea HCL 25/2019 (hotărârea poate fi vizualizată AICI), prin care s-a aprobat noua organigramă a administrației locale, eliminându-se postul de administrator public, ocupat la acea vreme de Petre Pop. Instanța a respins cererea (decizia instanței poate fi consultată AICI).

2. ”...a respins motivul tardivității invocat de CL, pe fondul problemei instanțele se vor pronunța în etapele următoare”. Fals! Instanța s-a pronunțat pe fondul problemei, respingând cererea! Acest lucru este cât se poate de evident. Pentru a masca adevărul, Petre Pop s-a folosit de un tertip specific celor care vor să manipuleze, spunând că instanța s-a pronunțat doar asupra motivului tardivității invocat de reprezentanții Consiliului Local Câmpia Turzii! Ceea ce este fals! Instanța s-a pronunțat și în privința tardivității invocate de Consiliul Local (”Respinge, ca neîntemeiată excepţia tardivităţii plângerii prealabile, invocată de pârât prin întâmpinare”), dar și în privința cererii introduse în instanță de Petre Pop, care dorea anularea HCL 25/2019 (”Respinge ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată formulată de către reclamantul P. P. în contradictoriu cu pârâtul C.L.CÂMPIA TURZII”).

3. ”Subsemnatul, pentru funcția de city manager a fost remunerat, net cu 3200 de lei pe lună”. Fals! Conform documentelor publice, administratorul public avea stabilit un salariu de 8.881 lei (conform legii, el nu poate avea un salariu mai mic decât venitul secretarului municipiului!). Aceste date sunt aferente lunii septembrie 2018 și pot fi consultate AICI

petrepop salariu

De altfel, venitul mult mai mare decât cel menționat pentru ”prostime” (care l-ar putea crede) este recunoscut chiar în declarația de avere pe care a depus-o în vara acestui an (cu veniturile aferente anului trecut, respectiv 2018), în calitate de consilier județean PSD. În declarația menționată (care poate fi studiată AICI), Petre Pop menționează că în 2018 a încasat 26.310 lei de la AJPS Cluj, pentru concediul de creștere al copilului și încă 33.338 lei din calitatea de administrator public al Primăriei Câmpia Turzii.

petrepop declavere

Ori, dacă se face un calcul aritmetic elementar, ținând cont de faptul că Petre Pop a revenit din concediul de creștere a copilului la finele lunii mai 2018 (a activat timp de 7 luni în funcția de administrator public), iar în perioada iunie-decembrie 2019 a încasat 33.338 lei, rezultă o medie lunară de... circa 5.000 de lei, net! Nicidecum... 3.200 lei, net! Fără să mai punem la socoteală că în acest interval a lucrat efectiv doar 85 de zile, având 14 zile de concediu de odihnă și vreo 30 de zile de concediu medical.

Asta ca să nu mai punem la socoteală faptul că în 2019 cheltuielile instituției cu salarizarea lui Petre Pop ar fi ajuns la 108.970 lei! (sursa: materialele de ședință din 28.02.2019, care pot fi studiate AICI; punctul 4 de pe ordinea de zi, analiza financiară pentru postul de administrator public).

4. ”Funcția de city manager nu a fost înființată pentru subsemnatul”. Serios?! Ca să se poată face o analiză obiectivă în privința acestei afirmații, trebuie să ne raportăm la momentul în care Petre Pop a ”câștigat” acel ”concurs”, dar și la faptul că, de regulă, toți administratorii publici din administrațiile locale din România provin din specializări precum Administrație Locală, Economie/Finanțe, Inginerie etc, nicidecum din specializarea de... Științe Sociale!

Citește ce am scris la vremea respectivă:

EXCLUSIV: Petre Pop a câştigat concursul în care era dinainte câştigător! Este noul administrator public al Primăriei Câmpia Turzii!

5. ”Turda are city manager care lucrează in echipa cu primarul municipiului”. Funcția s-a păstrat, dar... omul s-a schimbat! Într-adevăr, Turda are city manager. Postul a fost înființat pe vremea fostului primar Tudor Ștefănie (PDL, apoi PNL). După alegerile din 2016, fostul administrator public, Radu Crișan, și-a dat demisia, ulterior devenind administrator public Dorin Apahidean. Un gest firesc, pentru că e greu să coabiteze un primar de o coloratură politică, cu un administrator public de o altă coloratură (ba mai mult: partid opozant). Mai ales că la momentul concursului, candidatul pentru funcția de administrator public trebuia să prezinte un proiect de management pentru minim 3 ani și maxim... 5 ani! Ori, orice proiect ar fi fost, din 2012 până în 2019 sunt cu mult peste cei 5 ani!

Probabil, în situațiile în care funcția de administrator public este ocupată de persoane non-politice, se poate face tranziția la schimbarea primarului. Însă, așa cum Radu Crișan și-a dat demisia, așa ar fi trebuit să procedeze și Petre Pop! Însă, el a ales să intre în concediu de creștere a copilului (2 ani), blocând astfel postul respectiv, iar între timp a luat sute de milioane de lei vechi de la bugetul de stat.

UPDATE - Citește și:

Avocatul lui Petre Pop recunoaște că instanța i-a respins cererea lui Petre Pop! Acesta a spus săptămâna trecută că... nu a pierdut procesul!

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate