fbpx

Scrie un comentariu

Comunitatea Urbană Arieş continuă implementarea proiectului referitor la un sistem GIS care va deservi fiecare localitate. Persoanele numite de către fiecare administraţie au încheiat cursurile organizate în acest sens şi în primăriile din Turda, Câmpia Turzii, Aiton, Călăraşi, Frata, Luna, Mihai Viteazu, Petreştii de Jos, Sănduleşti, Tritenii de Jos şi Viişoara vor funcţiona birouri standard, echipate cu staţii grafice, cu ecran de plasmă, imprimante, scannere şi soft-ul necesar.

 

 

 

Sistemul Informatic Geografic(GIS) este un sistem utilizat pentru a crea, stoca, analiza şi prelucra informaţii distribuite spaţial printr-un proces computerizat. Tehnologia GIS poate fi utilizată în diverse domenii ştiinţifice cum ar fi managementul resurselor, studii de impact asupra mediului, cartografie sau planificarea rutelor.

 

De un astfel de sistem vor beneficia cetăţenii din întreg arealul Comunităţii Urbane. Bugetul proiectului mai prevede achiziţionarea a trei echipamente GIS profesionale şi a trei autoturisme de teren. Proiectul beneficiază de un buget total de 558.148 de euro. Cele 11 localităţi din CUA, partenere în derularea acestui proiect participă la cofinanţarea proiectului cu o cotă de 16,5 la sută din valoarea totală. Promotorul proiectului, Primăria Turda, contribuie cu peste 45 de mii de euro, Câmpia Turzii cu 22 de mii de euro, iar cele nouă comune, vor veni cu 25 de mii de euro.

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator