fbpx

Scrie un comentariu

Ziua Eroilor a fost sărbătorită şi la Turda printr-un ceremonial militar şi religios. Festivităţile au început cu o slujbă de pomenire, urmată de alocuţiunile rostite de viceprimarul Mirecea Irimie, comandantul garnizoanei Turda, lt. Col. Mihai Hanganu şi gen.r. Sever Mureşan, preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război Turda.

 

Au mai fost prezenţi reprezentanţii Consiliului Local Turda, ai partidelor politice, dar şi ai instituţiilor locale şi judeţene.

 

Viceprimarul Irimie a vorbit despre semnificaţia zilei, apreciind jertfa înaintaşilor în urma căreia, astăzi, în România este pace, iar ţara noastră îşi păstrează statutul de suveranitate. După conflagraţia mondială în care ţara noastră a pierdut peste 1 milion de suflete, România este primul stat european care-şi cinsteşte eroii străini alături de cei naţionali, respectând astfel tratatul de la Versailles, dând dovadă de tărie, onestitate şi fermitate, fiind în acelaşi timp un bun exemplu pentru toate ţările”, a apreciat viceprimarul turdean.

 

Lt. col. Mihai Hanganu este de părere că cinstirea eroilor este o obligaţie morală a tuturor românilor, pentru că eroii neamului sunt: argumentele libertăţii şi demintăţii noastre! „Prinosul nostru de recunoştinţă şi admiraţie se îndreaptă către eroii căzuţi în războaiele de independenţă de întregire a neamului şi de apărare a fiinţei naţionale”, a spus Hanganu.

 

Pe lângă semnificaţia istorică a zilei nu trebuie uitată nici cea religioasă

 

Înălţarea Domnului este o mare sărbătoare creştină, care comemorează înălţarea la cer a lui Isus din Nazaret, la 40 de zile după Înviere. Semnificaţia Înălţării nu este legată atât de fenomenul în sine, cât, ca expresie a preamăririi cereşti a lui Christos care, ridicat prin Înviere la dreapta lui Dumnezeu, domneşte ca Rege. Învingând moartea, Christos a început un nou mod de viaţă alături de Dumnezeu, pe care l-a pregătit şi aleşilor săi. La izbânda lui ia partea întreaga natură umană. Spiritualitatea Înălţării se întemeiază pe speranţă. Creştinii privesc la casa cerească ce-i aşteaptă, trăind încă pe pământ în realitatea lumii noi în care domneşte Hristos.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator