fbpx

Icon Scrie un comentariu

Turda CentruLucrările de introducere a canalizării prin centrul oraşului sunt executate în proporţie de 90%, dar descoperirea arheologică din vecinătatea catedralei romano-catolice împiedică definitivarea lor. În plus, odată cu aceste lucăriri se va pune în practică şi proiectul de conservare a centrului istoric.

 

Emil Dardai, directorul tehnic al Primăriei, spune că Ministerul Culturii trebuie să se implice şi să efectueze demersurile necesare pentru protejarea vestigiilor arheologice de la Turda în aşa fel încât aceastea să nu fie afectate de lucrările de sistematizare.

 

„Se va trece şi la amenajarea zonei pietonale şi la punerea în aplicare a întregului proiect conceput de municipalitate. Va fi un singur sens de circulaţie pe două benzi dinspre Cluj spre Câmpia Turzii, la fel se va circula şi prin spatele pieţei pe unde va fi deviat traseul autobuzelor”, spune Dardai.

 

Proiectul, ce are ca scop sporirea atractivităţii centrului istoric al Turzii şi prevede printre altele descongestionarea traficului auto, prin reducerea lăţimii părţii carosabile, dar şi amenajarea unei zone pietonale mult mai generoase, din punct de vedere al suprafeţei, decât cea existentă acum.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator