fbpx

Scrie un comentariu

Manifestările debutează joi - 13 Mai de la orele amiezii cu întâlnirea participanţilor la Troiţa Martirilor Neamului Românesc, urmată de intonarea imnului de stat şi slujba religioasă. În program urmează depunerea de coroane la monumentul comemorativ al ostaşilor români situat în Parcul Central şi la Cimitirul Eroilor.

 

Obeliscul comemorativ al ostaşilor sovietici dar şi al ostaşilor români, mormintele eroilor necunoscuţi vor fi scăldate în flori şi lumânări ca semn al aprecierii şi cinstei pe care cei care o purtăm predecesorilor noştri.

 

Pierderile de vieţi omeneşti din anii primei conflagraţii mondiale, nemaiîntâlnite până atunci, au fost enorme. România a pierdut aproape un milion de militari şi civili. De aceea, pentru supravieţuitori s-a impus ca o datorie morală comemorarea, în fiecare an, a celor care au pierit pe câmpurile de luptă. La nivel de naţiuni, acest lucru s-a materializat prin Tratatul de la Versailles. Acest document, semnat de fostele ţări beligerante, prevedea, printre altele, obligativitatea întreţinerii mormintelor ostaşilor îngropaţi pe teritoriile statelor respective, precum şi a operelor comemorative de război dedicate acestora.

 

La Turda, depunere de coroane

Ziua Eroilor va fi un moment deosebit şi la Turda. Administraţia locală a anunţat o manifestare solemnă, care constă în depunerea de coroane la catedrala ortodoxă din centru, la care vor participa diverse oficialităţi şi reprezentanţi ai unor instituţii publice.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator