fbpx

Scrie un comentariu

Când în urmă cu câţiva ani, primarul Tudor Ştefănie lansa conceptul de “Turda turistică”, mulţi zâmbeau pe ascuns, convinşi că Turda, un fost centru industrial, confruntat cu probleme de poluare, nu are nici o şansă să se transforme într-o destinaţie turistică. Însă, “Turda turistică”, conceptul la care a visat primarul, prinde contur!

 

Administraţia turdeană a reuşit să atragă milioane de euro de la Comunitatea Europeană, pentru investiţii care vizează dezvoltarea turismului. Unul dintre obiective, respectiv Salina Turda, deja a fost inaugurat şi face furori printre vizitatorii din ţară. Şi nu numai! Asta datorită unei investiţii de 5,8 milioane de euro, mare parte dintre bani provenind de la Comunitatea Europeană.

 

Al doilea obiectiv de calibru, Grădina Zoo din Băi, este în fază de licitaţie. Cu 2,7 milioane de euro, atraşi pentru modernizarea şi extinderea parcului zoologic (75%), vizitatorii vor avea o cu totul altă imagine a condiţiilor în care trăiesc animalele captive.

La acestea se mai adaugă un alt proiect, care este în fază incipientă, încă. Este vorba despre reabilitarea liniei de cale ferată ce lega Turda de Abrud.

 

În acest sens, în 15 aprilie au avut unele discuţii la Alba Iulia, la care au participat reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj şi ai administraţiei locale turdene. Proiectul vizează înfiinţarea unei asociaţii, care să beneficieze de o finanţare europeană pentru dezvoltarea infrastructurii turistice. Proiectul include Turda ca punct de plecare, datorită faptului că are acces la autostradă şi are în derulare investiţiile turistice amintite anterior.

 

Normal, şi infrastructura!

Normal, investiţiile în turism nu se pot susţine fără infrastructura aferentă. Astfel că municipalitatea turdeană a reuşit să obţină 6 milioane de euro, tot de la Comunitatea Europeană, pentru reabilitarea infrastructurii din zona Băi.

 

Aceste investiţii sunt dublate şi de eforturi proprii. În perioada 2009-2011 vor fi investiţi 9 milioane de euro pentru infrastructura municipiului (drumuri, alei pietonale etc), bani obţinuţi printr-un credit bancar. Iar până în 2012 se vor realiza lucrările de reabilitare şi extindere a reţelei de apă şi canal din municipiu, proiect comun cu Câmpia Turzii, care a atras o finanţare europeană de peste 70 de milioane de euro. Nu sunt de neglijat nici banii guvernamentali obţinuţi pentru reabilitarea şi extinderea spaţiilor verzi.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator