fbpx

Scrie un comentariu

Am spus în dese rânduri că problemele pe care le întâmpină locuitorii din Câmpia Turzii şi Turda sunt extrem de importante pentru noi şi, mai mult, ar trebui să fie priorităţi pentru cele două administraţii locale. Reluăm în această ediţie un obicei mai vechi, şi anume acela de a publica o serie de sesizări venite pe adresa celor două primării.

 

Asta, convinşi fiind că cei care pot lua măsuri vor fi astfel mai vigilenţi şi că împreună vom reuşi să avem condiţii decente acolo unde trăim sau muncim.

 

 

La Câmpia Turzii, la ordinea zilei sunt străzile, pe care oamenii le vor în mai bune condiţii. Chiar dacă în ultimii ani s-au desfăşurat ample campanii de asfaltare, există încă multe probleme şi asta din mai multe motive. Îl amintim doar pe cel al calităţii lucrărilor în speranţa că în acest an, în care se anunţă un nou val de asfaltări, după lucrările pentru canalizări şi conducte apă, se va pune mai mult accent pe calitate, nu doar pe cantitate.

 

Campanie pe toate străzile?

Borza Vasile se adresează direct primarului: “D-le primar vreau să vă sesizez câteva probleme cu care ne confruntăm: în primul rând nu înţeleg ce se întâmplă cu străzile din Câmpia Turzii, le reparăm şi ţin 2-3 luni? De ce nu se demarează un proiect mai amplu care să cuprindă toate străzile din oraş şi să nu mai existe această problemă în fiecare an? Aceste "plombe" în şosele ţin max. 2-4 luni; şi o altă mare problemă este praful, d-le primar, care îl inspirăm zilnic noi şi copiii noştri. Vă rog foarte mult să faceţi ceva în sensul ăsta!”

 

Aveţi dreptate! Ar fi o idee interesantă, numai că de unde banii necesari pentru o campanie care să cuprindă toate străzile. Poate doar cu un împrumut… Cât despre praf  s-au mai primit astfel de reclamaţii. “Vreau să vă întreb pe dumneavoastră ce rol au măturătorii străzilor? Nu fac altceva decât să ridice praful de pe străzi, sunt tone de praf pe străzi. Nu v-aţi gândit că ar fi mai bine să se spele străzile cu autospeciala? Este dezastru!!! Nu mai are niciun rost să ne spălăm maşinile pentru că după 10 minute sunt la fel de murdare. Vă rog frumos să găsiţi o soluţie. Vă mulţumesc!”, apune Chicinaş Adrian.

 

Primăria şi SLCIAS ar trebui într-adevăr să acţioneze pe mai multe străzi în acest sens, pentru că iarna a fost lungă şi s-a aruncat mult nisip pe carosabil.

Cam pe acelaşi subiect scrie şi “spaniol leoparddo”. Numai că el dă şi un exemplu concret. “Domnule primar, vă rugăm să reabilitaţi capătul de la strada Republicii de la calea ferată până la fostul CAP pentru că lucrăm destui oameni în zonă şi ne este ruşine cum arătăm când ajungem în oraş. Nu cerem să-l asfaltaţi, dar scăpaţi-ne de noroaie şi gropi.”

 

Împotriva plăcuţelor de la intrarea în oraş

Pe când credeam că am scăpat de discuţia inutilă vizavi de amplasarea la intrarea în Câmpia Turzii a denumirii oraşului şi în alte limbi, Anghelescu Aurel Octavian se declară total nemulţumit. “Aş vrea să ştiu şi eu de ce s-au pus plăcuţele la intrare în oraş cu numele oraşului în limba maghiară??? În ce ţară trăim noi? Ce, în Spania în localităţile în care sunt sute de mii de români se pun plăcuţe în limba română? Şi din ce ştiu eu conform legislaţiei în vigoare aceste plăcuţe se pun dacă ar fi 20% de bozgori la noi în oraş şi nu cred să fie. Mi-e şi ruşine să mai zic că m-am născut în Câmpia Turzii... ruşine ruşine ruşine...”

Avem o singură întrebare: denumirea în limba germană nu aţi văzut-o? Sau asta nu v-a deranjat…

 

Parcul Mare, încă doare

Ionescu Alin ar dori să ştie “pe când şi în bercul nostru sau în alte locaţii să amenajaţi un parc adevărat pentru copii, cu toate acareturile necesare cum putem vedea la Cluj? Sunt nevoit să îmi duc copilul la Cluj să se dea pe topogane şi să se distreze. Spaţiu avem, bani avem - pariez că nu costă chiar atât de mult nişte bucăţi de plastic care se îmbină... Îmi este chiar ruşine când văd două bănci şi alea rupte... Bercul dacă tot rămâne pe an ce trece fără copaci, măcar nişte lucruri minore pentru copii să apară.”

 

Nu e bine să comparăm Câmpia Turzii cu un municipiu de talia Clujului. Asta nu înseamnă că nu pot apărea şi la noi parcuri moderne de joacă pentru copii. Din câte ştim noi, în acest an se vor mai amenaja două sau trei astfel de locuri. Cât despre băncile rupte din berc, ar trebui să fie un semnal de alarmă. Unul pe care noi l-am tras de mai multă vreme. Indiferent ce s-ar face, dacă nu este grijit, plătim degeaba, că tot din bugetul local se fac şi reparaţiile.

 

Gică Dan are o altă durere vizavi de Parcul Mare. “Am observat că în Parcul Mare (berc) îşi face prezenţa o turmă de oi. Nu mi se pare normal ca într-un municiupiu precum Câmpia Turzii, când ieşi la plimbare să dai peste mirosuri insuportabile, să calci în excremente, etc. nu cred că e normal ce se întâmplă. Ce se poate face în acest sens?”

Este într-adevăt inacceptabil. Dacă nimeni nu le-a permis celor cu oile să intre acolo, atunci e foarte simplu. Gardienii publici ar trebui să înlăture problema, asta chiar şi cu amenzi drastic.

 

Probleme cu parcarea

“Sunt un locatar al Asociaţiei 48 din Câmpia Turzii, str. Aviatorilor, nr.8-10, doresc să vă aduc la cunoştinţă un aspect. În timpul ploios datorită construcţiei parcării (prin asfaltarea parcării s-a ridicat nivelul asfaltului), iar toată apa rezultată fie de la topirea zăpezii sau a ploii se adună în faţa scării de acces al locatarilor nepermiţând acestora intrarea sau ieşirea din imobil. Am depus cerere la dumneavoastră de două ori şi ne-aţi spus că vor veni să asfalteze. Noi vă aşteptăm!”

 

Anti-denivelări

Înainte de sărbătorile pascale, în faţa Liceului Teoretic “Pavel Dan”, la trecerea de pietoni au fost montate noi denivelări pentru a obliga vitezomanii să încetinească într-o zonă intens circulată de copii. Dar... “Am o nemulţumire cu privire la denivelările montate la trecerea de pietoni din faţa Liceului Pavel Dan. Nu sunt destule gropile din asfalt mai puneţi şi "dealurile" alea acolo. Chiar trebuie să ocolim zona aia ca să nu ne stricăm maşinile? În loc să puneţi un semafor mai bine ne stricăm noi maşinile că doar e mai ieftin. Multumim frumos!”, spune Şuteu Valer.

 

Ar trebui să îi întrebaţi pe cei de la poliţia rutieră câte accidente grave s-au petrecut acolo şi dacă aveţi un copil care să treacă zilnic acea trecere de pietoni suntem convinşi că staţi mai liniştit. Am văzut şi în alte oraşe, cu pretenţii mai mari astfel de sisteme, poate chiar mai neplăcute…

 

“Decât să trageţi linii pe carosabil şi să puneţi obstacole la trecerile de pietoni mai bine aţi ASFALTA! Şi aşa nu avem pe unde merge cu maşinile că e plin de gropi oraşul ăsta. Acum numai marcaje ne trebuie şi denivelări... bravo... încă ceva, văd că spiritul comunist nu a murit, numa pe vremea lor se mai vopseau bordurile şi se aranja oraşul de sărbători... aşa ceva trebuie făcut în fiecare zi nu numai la sărbătoare, la voi în case numa de sărbători faceţi curat?”, este aprecierea acidă a lui Ionescu Mihai.

 

Pe principal nu sunt gropi, aşa că denivelările au alt rol, despre care am vorbit mai sus. Cât despre curăţenie credem că sunteţi cam aspru. Dacă nu se făcea, ar nu era bine. Dar aveţi dreptate, oraşul trebuie să fie curat tot timpul!

 

Poate şi din acest motiv ar trebui luată în considerare, dacă nu cumva s-au şi luat deja măsuri, cererea lui Surdu Adrian Ioan. “Vă rugăm să montaţi coşuri de gunoi stradale pe Strada Oţelarilor, deoarece nu există nici un coş de gunoi pe toată strada, menţionez că strada este plină de hârtii şi alte ambalaje de îngheţată şi dulciuri.”

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator