fbpx

Scrie un comentariu

La Turda, lumea scrie şi mai mult pe site-ul primăriei. Problemele sesizate sunt legate de ceea ce oamenii întâlnesc zilnic în oraşul lor şi de ceea ce vor să fie schimbat în bine. Unele probleme ridicate sunt cu adevărat importante, motiv pentru care ar trebui tratate cu maximă seriozitate.

 

Felicitări pentru modernizarea centrului, dar atenţie la clădirile vechi!

Ne-a stârnit curiozitatea un mesaj legat de o clădire din plin centrul oraşului. Ghioltan Cătălin scrie despre “clădirea din piaţa central, pericol public – cad ţigle! Doresc să vă reţin atenţia cu o problem foarte gravă. Clădirea din piaţa central unde activează Şcoala de Şoferi Călinescu şi o serie de avocaţi se dezmembrează.  A devenit periculos să mergi la piaţă deoarece te poţi trezi oricând cu o ţiglă venită de pe acoperiş. Chiar ieri, o ţiglă a căzut foarte aproape de capul unei doamne. Foarte periculos şi grav! Vă rog respectuos să luaţi măsuri!”.

 

Să sperăm că deja cei în măsură să facă ceva în acest sens s-au deplasat deja la faţa locului şi au dispus recondiţionarea acoperişului clădirii. Ghioltan Cătălin are şi o remarcă de apreciere la adresa administraţiei locale, legată de un proiect pe zona central. “Felicitări pentru modernizarea centrului!”, spune turdeanul. Din ce am văzut noi, central va arăta cu adevărat bine şi poate că la vară ne vom putea bucura de noua lui faţă.

 

Cer lucrări de calitate

Turdenii nu mai sunt sceptici ca altădată. Acum sunt convinşi că se va intervene şi pe strada lor, dar cer ca lucrările să fie de calitate. Un locuitor din Turda, aşa cum se semnează, spune că “ştiu că sunt lucrări pe str.Poiana în derulare şi ni s-a spus că urmează asfaltare, dorinţa şi rugămintea mea este să se prevadă şi trotuare deoarece se circulă şi acum cu o viteză mult peste limita admisă, iar copiii noştri cred că trebuie să circule în siguranţă la şi de la şcoală. Sper deasemenea că vor fi lucrări de calitate deşi am văzut că nu prea se fac astfel de lucrări(vezi mr 2, mr 3 unde asfaltul nou turnat este f denivelat), mi-ar plăcea borduri, rondouri, e stradă foarte lată.”

 

Şi nouă ne-ar plăcea o stradă aşa cu o descrieţi dumneavoastră şi administraţia locală ar trebui să fie interesată să plătească lucrări de calitate. Altfel, va fi nevoită să intervină la anul pentru reparaţii. Care ar însemna alţi bani!

 

Alţii sunt mai nerăbdători. B.Adela întreabă “când astupaţi gropile de pe strada Salinelor? Nu mai avem pe unde trece. Ruşine! Vin turiştii la Salină şi îşi parchează maşinile de o parte şi de alta a străzii, iar pe mijloc sunt gropile una lângă alta. Refuză taximetriştii să mai vină pe stradă când îi solicităm. La fel se întâmplă şi cu strada Al.I.Cuza.”

E greu de crezut că după ce s-au investit atât de mulţi bani în Salină nu se va avea grijă ca întreaga zonă din jur să se dezvolte.

 

Tot de străzi e legată şi următoarea sesizare. Bebe Bebe întreabă “ce rol au, domnule primar, măturătorii străzilor? Fac numai praf şi mizerie. E nevoie de o autospecială să cureţe şi să spele frumos că e foarte mult praf şi mizerie în oraşul nostru. O altă problemă mare sunt gropile şi asfaltul de proastă calitate(azi se repară, mâine e totul distrus). Când se va termina lucrul de mântuială în ţara asta? Vrem responsabilitate, atitudine şi oameni capabili în conducere. Pe administratorii de bloc îi poate verifica cineva dacă chitanţele eliberate sunt corecte?”

 

Într-o discuţie cu viceprimarul Mircea Irimie am aflat că de două săptămâni se lucrează la măturat inclusive cu deţinuţi. Aceştia sunt aduşi de la Aiud şi “sunt foarte ieftini. În plus lucrează excelent”, a spus Irimie. Şi noi ne-am dori străzi spălate cu o autospecială de care aminteaţi, numai că iar ajungem la comparaţii. În câte oraşe de nivelul Turzii se spală străzile? Şi câte străzi?

 

Târg auto la Materna?

Pop Călin-Ştefan atrage atenţia asupra unui subiect pe care l-am mai abordat în paginile noastre. “În parcarea de la Materna, în faţa sediului UPC, în permanenţă sunt maşini lăsate spre vânzare, fără a folosi tichete de parcare(ultima dată am numărat 6 maşini). Zona a început să semene tot mai mult cu un târg auto. Sunt cu atât mai nemulţumit cu cât am abonament de parcare în această zonă şi mereu trebuie să vânez un loc liber. Pe de altă parte, în aceeaşi parcare s-au obişnuit şi taximetriştii să-şi lase maşinile, chiar dacă indicatorul staţiei taxi este în altă zonă.”

 

Primii care ar trebui să fie interesaţi de acest aspect ar fi cei ce la parcări, pentru că, dacă proprietarii maşinilor parcate acolo nu au plătit un abonament, cei care pierd sunt tocmai ei. Probabil că şi Poliţia Comunitară ar trebui să urmărească cazul…

 

Oamenii străzii creează neplăceri

Mari Carp îşi doreşte mai multă curăţenie în zona containerelor de gunoi. Acest lucru este totuşi imposibil atâta timp cât gunoiul este scos de cei care cotrobăie prin tomberoane. “Hristos a Ínviat! Voi incerca sa fiu scurtă şi la obiect şi să sper că cel puţin veţi citi sesizarea mea, dacă nu o publicaţi. Este vorba despre containerele de gunoi situate pe str. Libertăţii, aici gunoiul este lângă, nu în container. Oamenii străzii, aşa cum îl scot să caute nu ştiu ce, trebuie să-l bage înapoi, dacă nu, să se pună amenzi. Educaţi aceşti oameni, dacă nu au bani de amenzi, muncă în folosul comunităţii. Suntem sătui de atâta mizerie, poate câteva poze postate vor ajuta”, spune revoltată doamna.

 

E greu de crezut că administraţia locală îi poate educa pe aceşti oameni. Dar poate să facă altceva. Poate lua un exemplu care funcţionează în Cluj. Locurile unde sunt amplasate containerele sunt îngrădite şi închise cu lacăt. Fiecare asociaţie are astfel de amplasamente şi oamenii au chei, astfel că nimeni nu poate intra să arunce gunoiul pe jos.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator