fbpx

Icon Scrie un comentariu

BlocsocialExecutivul din Câmpia Turzii şi-a propus ca în acest an să poată da în folosinţă noi locuinţe sociale. În acest sens a fost supus spre aprobarea Consiliului Local un proiect de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Reabilitare bloc de locuinţe sociale”.

 

Este vorba de al doilea cămin de la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu”, cămin care în acest an va fi modernizat şi transformat în locuinţe pentru familii cu posibilităţi reduse.

 

Se are în vedere recompartimentarea imobilului, refacerea tuturor pardoselilor, refacerea tencuielilor interioare, reparaţii la scările interioare şi placarea acestora cu gresie de trafic intens, schimbarea balustradelor, înlocuirea tâmplăriilor interioare şi exterioare, refacerea în totalitate a hidroizolaţiei acoperişului terasă şi repararea aticelor prefabricate sau înlocuirea tuturor instalaţiilor interioare.

 

Blocul va beneficia deasemenea de schimbarea sistemului de încălzire, fiecare apartament urmând a avea centrală proprie, dar şi de termoizolare. În total vor fi amenajate 34 de apartamente, 30 cu o cameră şi 4 apartamente cu două camere.

 

Deocamdată, trei blocuri de locuinţe sociale

Administraţia locală din Câmpia Turzii este pe punctul de a da în folosinţă al treilea bloc de locuinţe sociale din municipiu. Este vorba despre blocul de pe strada Bariţiu, care a fost reabilitat şi mansardat, ce se alătură celor de pe strada Vasile Goldiş şi din cartierul Lut.

 

În prezent, la Lut locuiesc 43 de familii, 58 au fost repartizate în blocul de pe Bariţiu, iar alte 17 familii în blocul de pe Vasile Goldiş. Totuşi, problema este departe de a fi finalizată, la comisia de specialitate din cadrul Consiliului Local fiind înregistrate sute de cereri. Sabin Ghemeş, preşedintele acestei comisii, susţine că în cazul în care noii proprietari vor întârzia cu plata cheltuielilor timp de 3 luni de zile sau nu vor îngriji corespunzător apartamentele primite, vor fi evacuaţi, iar locuinţa va fi repartizată următorilor de pe lista de priorităţi.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator