fbpx

diego banner mai2019

Scrie un comentariu

Ziarul AS a prezentat în premieră modelul plăcuţelor care vor fi instalate la intrările în municipiul Câmpia Turzii. Mai întâi, Consiliul Local a aprobat un proiect de hotărâre privind inscripţionarea în limba maghiară a denumirii municipiului, iar în şedinţa de săptămâna trecută un altul pentru inscripţionarea în limba germană.

 

Subiectul a făcut furori atât în cadrul şedinţelor, cât şi în rândul cetăţenilor, numai că executivul a negociat problema cât se poate de elegant. Problemele au apărut mai ales când a venit vorba de denumirea în limba maghiară, numai că au fost artificial create. Alesul PRM, Alexandru Tulai, a fost cel mai vehement împotriva unei astfel de decizii, el fiind consecvent şi votând împotrivă şi la proiectul cu denumirea oraşului în limba germană.

 

Concluzia ar fi că aceste prejudecăţi ar trebui lăsate în urmă, la fel şi unele metode prin care s-a încercat impunerea denumirii în limba maghiară. Plăcuţele cu cele trei denumiri, nu vor deranja pe nimeni, dimpotrivă, vor da un semn de civilizaţie şi o notă aparte intrărilor în oraş.

 

La intrarea dinspre Turda de exemplu, va rămâne scris sus doar Câmpia Turzii, iar placa va fi montată în partea dreaptă. Aceasta va conţine denumirile: Câmpia Turzii, Aranyosgyeres şi Jerischmarkt, pentru ca mai jos să apară oraşele înfrăţite cu municipiul Câmpia Turzii şi distanţele până la acestea.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator