fbpx

CristianMatei 28iul

Avram Gal

CristianMatei 28iul

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

Ziarul AS a prezentat în premieră modelul plăcuţelor care vor fi instalate la intrările în municipiul Câmpia Turzii. Mai întâi, Consiliul Local a aprobat un proiect de hotărâre privind inscripţionarea în limba maghiară a denumirii municipiului, iar în şedinţa de săptămâna trecută un altul pentru inscripţionarea în limba germană.

 

Subiectul a făcut furori atât în cadrul şedinţelor, cât şi în rândul cetăţenilor, numai că executivul a negociat problema cât se poate de elegant. Problemele au apărut mai ales când a venit vorba de denumirea în limba maghiară, numai că au fost artificial create. Alesul PRM, Alexandru Tulai, a fost cel mai vehement împotriva unei astfel de decizii, el fiind consecvent şi votând împotrivă şi la proiectul cu denumirea oraşului în limba germană.

 

Concluzia ar fi că aceste prejudecăţi ar trebui lăsate în urmă, la fel şi unele metode prin care s-a încercat impunerea denumirii în limba maghiară. Plăcuţele cu cele trei denumiri, nu vor deranja pe nimeni, dimpotrivă, vor da un semn de civilizaţie şi o notă aparte intrărilor în oraş.

 

La intrarea dinspre Turda de exemplu, va rămâne scris sus doar Câmpia Turzii, iar placa va fi montată în partea dreaptă. Aceasta va conţine denumirile: Câmpia Turzii, Aranyosgyeres şi Jerischmarkt, pentru ca mai jos să apară oraşele înfrăţite cu municipiul Câmpia Turzii şi distanţele până la acestea.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate