fbpx

Icon Scrie un comentariu

Camere VideoPoliţia Câmpia Turzii a identificat cele mai sensibile zone din oraş şi a ajuns la concluzia că acestea ar trebui supravegheate video. Astfel, au început discuţiile cu reprezentanţii executivului pentru achiziţionarea şi instalarea unor camere care să ofere forţelor de ordine indicii în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care comit infracţiuni pe domeniul public.

 

Problema este că locurile în care Poliţia ar dori astfel de camere sunt multe, preţurile destul de mari, iar bugetul local destul de subţire. Numai că investiţia ar fi benefică. Nu rare au fost cazurile în care oameni certaţi cu legea şi bunul simţ s-au dedat la acte prin care au adus prejudicii bugetului local. Un exemplu ar putea fi distrugerea fântânii arteziene din Parcul Central sau lampadarele şi mobilierul din Parcul Mare.

 

Şeful Poliţiei municipiului Câmpia Turzii, comisar şef de poliţie Valer Moldovan, a prezentat locurile identificate ca fiind cu probleme. Ar trebui instalate două camere în zona gării pentru supravegherea acesteia, a staţiei de transport în comun şi a întregii străzi până la spital. Parcul Central ar avea nevoie de o cameră fixă tip „SPEED” care să supravegheze întreaga zonă până la Casa de Cultură, inclusiv fântâna arteziană. Strada Republicii la intersecţie cu calea ferată, Piaţa Mică(două camere), Strada Gh. Bariţiu intersecţie cu Oţelarilor(două camere), Parcul Mare, Staţia Petrom de la ieşirea spre Viişoara, strada Avram Iancu(în faţa restaurantului Apollo), strada Vasile Goldiş sau Pensiunea Milexim sunt alte locaţii în care s-ar putea ca în viitorul apropiat să avem parte de camere de supraveghere.

 

Toate imaginile vor fi captate şi stocate pentru o anumită perioadă de timp, respectiv 15 zile, imagini care vor putea fi interogate de către poliţişti autorizaţi în scop operativ sau funcţionari autorizaţi di cadrul primăriei cu scop publicitar, privind aspecte şi obiective existente în municipiu.

 

Aleşii chiar au mai venit cu câteva propuneri de locaţii unde ar trebui amplasate camere. Dacă Samoilă Gal s-a gândit că ar fi bine să fie supravegheată şi strada care duce de la Liceul Teoretic „Pavel Dan” la Club Armaghedon, Andrei Nemeti şi-a exprimat părerea că şi Hotel Tiver ar trebui supravegheat. Cel puţin aşa am înţeles din moment ce a cerut o cameră la intrarea în gangul de la Blocul Turn.

 

„Noi am colaborat de fiecare dată foarte bine cu Poliţia. Şi pe acest subiect lucrurile stau la fel, numai că din păcate nu vom putea da curs tuturor doleanţelor. Şi noi am dori camere de supraveghere peste tot, dar problema e bugetul”, a spus primarul Ioan Vasinca. Cu toate acestea el a promis tot sprijinul şi în măsura posibilităţilor vor fi instalate mai multe astfel de sisteme de monitorizare a locurilor publice.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator