fbpx

Icon Scrie un comentariu

Picture 022Este vorba despre managementul sitului Natura 2000 „Sărăturile Ocna Veche”. Finanţarea proiectului este reprezentată din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin POS Mediu (Programul Operaţional Sectorial - Mediu), Axa Prioritară 4 – Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protecţia naturii.

 

Potrivit Codruţei Bungărdean, şeful Biroului de Finanţări Externe şi Relaţii Internaţionale din cadrul Primăriei Turda, se încearcă realizarea unui sistem coerent de management al ariei protejate „Sărăturile Ocna Veche” care să asigure protecţia adecvată a speciilor şi habitatelor identificate. De asemenea se încearcă influenţarea percepţiei comunităţii locale în spiritul conservării patrimoniului şi al dezvoltării durabile a ariei protejate prin acţiuni de informare, conştientizare şi consulatare care să creioneze o atitudine favorabilă faţă de valorile sitului.

 

În prezent se lucrează la elaborarea unui plan de management al ariei naturale protejate şi crearea bazei de date necesare pentru planificarea acestuia. Au fost iniţiate şi activităţi de consultare, conştientizare şi informare a comunităţii locale, a publicului larg şi a factorilor de decizie de la nivel regional.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator