fbpx

Icon Scrie un comentariu

Tudor Stefanie 3Primarul Tudor Ştefănie a declarat că primăria Turda este „unicat” în judeţ, având în vedere că este prima care a pus în aplicare programul Casa Verde din Cluj. “Casa Verde” reprezintă un program de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme ecologice de încăzire, care utilizează energie alternativă (solară, eoliană, fotovoltaică, etc).

 

Potrivit Ministerului Mediului, subvenţia ce va fi alocată fiecărui proiect din suma colectată la Fondul de Mediu pentru taxa auto, este de 80% din valoarea totală, în care este inclusă atât racordarea la sistemul termic, cât şi TVA-ul.

 

Finanţarea nu trebuie să depăşească anumite limite. Aceasta porneşte de la maximum patru milioane lei pentru administraţiile locale care deservesc oraşe sau municipii de peste 100.000 de locuitori şi ajunge până la 500.000 lei pentru cele cu sub 3.000 de locuitori.

 

Cu aceşti bani primăria Turda va beneficia de condiţii mai bune de desfăşurare a activităţii ...” Va fi un sistem de încălzire modern cu aducerea apei din stratul freatic . Aceasta va fi încălzită cu ajutorul unor pompe ...motiv pentru care în perioada următoare curtea primăriei fa arăta ca un adevărat şantier” explică edilul.

 

În cazul persoanelor fizice sunt alte reglementări

 

Cetăţenii care doresc să instaleze sisteme ecologice de încălzire nu vor primi finanţarea de 90 la sută în mod direct, în bani; suma va fi virată în contul instalatorului, imediat după ce sistemul este funcţional. Programul "Casa verde" se va desfăşura anual, în perioada 5 ianuarie - 5 decembrie, deci cetăţenii vor avea la dispoziţie un an întreg pentru înscrierea, achiziţia şi instalarea efectivă a sistemului.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator