fbpx

Icon Scrie un comentariu

Cl TurdaÎn cadrul şedinţei ordinare de miercuri de la Turda printre altele a fost aprobat şi bugetul pentru anul 2010. Valoarea bugetului de venituri şi cheltuieli se ridică la suma de 78.850 mii lei.

 

Suma este mai mică (doar 90% din BVC-ul iniţial din 2009) decât cea existentă la începutul anului trecut, în bugetul de venituri şi cheltuieli, când administraţia locală a avut un buget iniţial estimat la 87.400 lei.

 

Veniturile proprii ale bugetului local provenind din taxe şi impozite au fost stabilite pe baza nivelului acestora din evidenţa fiscală dar şi din gradul de încasare estimat până în prezent.

 

De unde provin banii?

 

Impozitul pe profit de la regii dar şi pe transferul proprietăţii bunurilor, cote şi sume defalcate din impozitul pe venit, taxe pe servicii specifice şi pentru utilizarea bunurilor, venituri din proprietate prestări de servicii şi alte activităţi toate au constituit şi constituie surse de „finanţare” pentru bugetul Turzii.

 

Cheltuielile pe 2010

 

O bună parte din bani vor merge pe continuarea proiectelor începute în anii precedenţi dar şi pe finanţarea unor noi investiţii. Cele mai mari sume sunt alocate capitolului „învăţământ” peste 34% din buget; cultură, recreere, religie - 11,59%; autorităţi publice şi acţiuni externe - 11,59%; asigurări şi asistenţă socială - 11,55%; locuinţe, servicii şi dezvoltare publică - 11,08%, urmate de protecţia mediului, trasport, sănătate, ordine publică şi siguranţă naţională. La întocmirea bugetului s-a ţinut cont şi de cheltuielile de personal, de reglementările prevăzute de lege pentru anul 2010, iar pentru cheltuielile materiale, de rata inflaţiei prognozată pentru acest an.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator