fbpx

Icon Scrie un comentariu

DelegatieÎn aceste zile, o importantă delegaţie din Turda şi Câmpia Turzii participă la Braşov, la Forumul Serviciilor Publice din România. Evenimentul este organizat de Patronatul Serviciilor Publice în colaborare cu Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice.

 

Primarii Ioan Vasinca şi Tudor Ştefănie, Alexandru Sabău, directorul Companiei de Apă “Arieş”, directorul SLCIAS Câmpia Turzii, Mihai Roşca şi Horaţiu Bretoiu, preşedintele comisiei “Buget finanţe” din cadrul Consiliului Local Câmpia Turzii s-au declarat extrem de interesaţi de tema abordată la această importantă întâlnire. Este vorba despre “Dezvoltarea şi modernizarea serviciilor publice - condiţie esenţială pentru eficientizarea actului de administraţie şi de creştere a autonomiei locale”.

 

„Putem considera Forumul Serviciilor Publice din acest an ca o ocazie unică de mobilizare a operatorilor de servicii publice şi a reprezentanţilor autorităţilor administraţiei publice locale în aceste vremuri dificile din punct de vedere economic”, ne-a declarat primarul Tudor Ştefănie. Această întâlnire deschide seria manifestărilor consacrate împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea Patronatului Serviciilor Publice, prima asociaţie creată în România după evenimentele din decembrie 1989.

 

„Din programul manifestării vă pot spune că avem parte de o diversitate de teme şi schimburi de experienţă care ne vor permite sa dezbatem şi să cunoaştem mai bine acţiunile operatorilor de servicii publice”, a precizat şi primarul Ioan Vasinca.

Sunt abordate subiecte din domeniile tradiţionale ale gospodăriei comunale şi ale colectivităţilor teritoriale în exercitarea noilor lor competenţe pe calea reformei şi autonomiei în administraţia publică locală.

 

„Primarii Tudor Ştefănie şi Ioan Vasinca au avut luări de cuvânt vizavi de situaţia actuală a serviciilor publice din România, despre evoluţia legislativă în materie, nevoia abordării strategice a dezvoltării locale sau creşterea autonomiei locale şi a capacităţii administrative. Noi am putut prezenta detaliat rolul autorităţilor locale în conceperea şi realizarea proiectelor de dezvoltare locală şi parcursul administrativ, tehnic şi financiar pentru obţinerea finanţărilor. Asta datorită proiectelor de mare amploare care au fost atrase în zona noastră de primăriile din Turda şi Câmpia Turzii”, ne-a declarat şi Alexandru Sabău, directorul Companiei de Apă „Arieş”.

 

Lucrările Forumului Serviciilor Publice din România s-au bucurat de prezenţa reprezentanţilor Administraţiei Prezidenţiale, a Guvernului şi Parlamentului României.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator