fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Animalele găzduite aici vor avea în curând un spaţiu mai mare unde pot să se „desfăşoare” în voie. Mate Csaba, directorul Parcului Zoo Turda, a declarat pentru Radio Transilvania că se lucrează de aproximativ patru luni de zile la conceptul noii gradini zoologice.

 

A fost finalizat şi caietul de sarcini şi deja peste 30 de firme atât româneşti cât şi străine s-au arătat interesate să definitiveze un alt important punct de atracţie turistică la Turda.


Se doreşte o schimbare radicală a înfăţişării grădinii zoologice. Pe cele cinci hectare se vor găsi în plus faţă de animalele de acum, rinoceri, cămile, zebre, girafe etc.

 

Printre noutăţile aflate în proiect se regăsesc: spaţii speciale pentru crocodili, manej de călărie, spaţiu de joacă pentru copii, chiar şi un restaurant pentru părinţii care se plictisesc şi nu vor să-i urmeze pe micuţi în periplul lor. Ierbivorele europene vor avea ţarcuri speciale, va exista şi o minisavană. Realizată în 1953, Grădina nu a mai beneficiat de nicio îmbunătăţire în ultimii 20 de ani. Suma necesară „metamorfozei” este de 2,7 milioane de euro, din care 75% sunt fonduri guvernamentale.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate