fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

Animalele găzduite aici vor avea în curând un spaţiu mai mare unde pot să se „desfăşoare” în voie. Mate Csaba, directorul Parcului Zoo Turda, a declarat pentru Radio Transilvania că se lucrează de aproximativ patru luni de zile la conceptul noii gradini zoologice.

 

A fost finalizat şi caietul de sarcini şi deja peste 30 de firme atât româneşti cât şi străine s-au arătat interesate să definitiveze un alt important punct de atracţie turistică la Turda.


Se doreşte o schimbare radicală a înfăţişării grădinii zoologice. Pe cele cinci hectare se vor găsi în plus faţă de animalele de acum, rinoceri, cămile, zebre, girafe etc.

 

Printre noutăţile aflate în proiect se regăsesc: spaţii speciale pentru crocodili, manej de călărie, spaţiu de joacă pentru copii, chiar şi un restaurant pentru părinţii care se plictisesc şi nu vor să-i urmeze pe micuţi în periplul lor. Ierbivorele europene vor avea ţarcuri speciale, va exista şi o minisavană. Realizată în 1953, Grădina nu a mai beneficiat de nicio îmbunătăţire în ultimii 20 de ani. Suma necesară „metamorfozei” este de 2,7 milioane de euro, din care 75% sunt fonduri guvernamentale.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate