fbpx

Scrie un comentariu

Turdenii nu sunt interesaţi de produsele provenite din stocurile de intervenţie comunitară. Zahărul şi făina trimise de Uniunea Europeană nu par să prezinte interes pentru turdeni, motiv pentru care Serviciul Public de Asistenţă Socială, subordonat primăriei Turda a hotărât să prelungească campania de acordare a acestor alimente, până la finele lunii ianuarie.

 

 

Reprezentanţii SPAS nu ştiu motivul pentru care turdenii nu merg să-şi ridice produsele, cert este că cei în drept mai au la dispoziţie doar câteva zile, pentru că de la 1 februarie acestea de reîntorc la Consiliu Judeţean Cluj, instituţie prin intermediul căreia au fost distribuite iniţial în teritoriu.

 

Comisia Europeană a alocat României în 2009 circa 28 milioane de euro din Fondul European de Garantare Agricolă pentru implementarea acestui program, numărul total al persoanelor care vor beneficia de acest ajutor ridicându-se la 2,8 milioane.

 

Este vorba de categoriile prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 600/2009 şi anume familiile şi persoanele singure care au dreptul la un venit minim garantat, şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, pensionarii sistemului public de pensii ale caror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, se află sub 400 lei/luna, persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator