marian morar
m install
nello construct

Discursul domnului primar, Dorin Nicolae LOJIGAN, cu ocazia Zilei Eroilor

zamblau eugen

În accepțiunea clasică, eroii sunt acei oameni care, pentru un scop nobil sau pentru un principiu asumat, au renunțat la propria integritate corporală sau, uneori, la propria viață!

Neamul românesc are un pantheon al eroilor care se întinde pe două milenii și pe trei continente: de la Cotul Donului, până în Tatra și din Angola, în Afganistan și Irak, ostașul român și-a pus amprenta acolo unde a luptat.

Astăzi, sărbătorim Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului, două sărbători unite prin prisma gândului că eroii nu mor, ei se înalță în ceruri – de unde nu pot fi șterși niciodată! Cu această ocazie, aducem un omagiu martirilor neamului românesc, care și-au dat viața pentru neamul nostru.

În ultimul an am învățat, însă, că eroii nu sunt doar cei care luptă cu spada și cu arma – eroii pot fi găsiți ORIUNDE. Eroină este o mamă a doi copii care-i crește singură, are două slujbe și are timp să le gătească sau să le citească o poveste. Erou este un tată care muncește 12 ore pe zi, dar care are timp să – i ofere atenția cuvenită fiului său. Eroi sunt bunicii care după o viață de muncă, își îngrijesc nepoții, pentru ca mamele și tații să le poată câștiga existența.

Tot eroi sunt medicii și asistenții care prin eforturile lor extraordinare, au reușit să limiteze răspândirea virusului și să salveze vieți, demonstrând curaj în fața pericolului. De asemenea, polițiștii și agenții de poliție locală, angajații din Centrele de Vaccinare, oameni simpli – CU TOȚII – au contribuit la siguranța și bunăstarea noastră. Este esențial să ne inspirăm din victoriile trecutului și să ne lăsăm ghidați de rațiune, responsabilitate, curaj, dar să nu uităm și de victoriile prezentului – într-o perioadă nesigură, cu multe incertitudini și îngrijorare pentru viitor.

Însă, astăzi, în fața monumentelor, aducem slavă și omagii acelor eroi care nu mai sunt printre noi. Oameni, care au avut puterea de a învinge moartea – prin curaj, demnitate, sacrificiu – pentru binele omenirii. Indiferent de patria sub armele căreia au luptat și au murit – sunt eroi! Ei rămân de-a lungul timpului adevărate simboluri, modele de urmat pentru tinerele generații – lecții de dăruire și sacrificiu.

În fața curajului lor, ne plecăm frunțile și spunem: „Eroii nu mor niciodată – ei rămân vii în memoria noastră!”

Dumnezeu să-i odihnească întru Slava Sa, pentru că mulți dintre ei au căzut fără să împlinească nici 25 de ani, dar au crezut în continuitatea și victoria țării lor!

Glorie veșnică eroilor noștri!

Dorin Nicolae Lojigan – Primarul Municipiului Câmpia Turzii

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2