fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

donare CTT 1

Marți, la Punctul de Recoltare din incinta Colegiului Tehnic a avut loc o acțiune de donare sânge organizată cu sprijinul personalului de la Centrul Regional de Transfuzii Cluj

Amenajarea acestui Punct de Recoltare din strada Piața Basarabiei, nr. 48, a fost realizat prin intermediul proiectului de bugetare participativă Turda Decide, ,,#65 Șansă la viață prin donare de sânge”, depus și votat de cetățeni, finanțat de Primăria Municipiului Turda.

Încă de la primele ore ale dimineții s-au prezentat primele persoane care au dorit să ofere o șansă la viață și să doneze sânge.

„Prin această campanie ne dorim ca Punctul de Recoltare din incinta Colegiului Tehnic să devină locul unde printr-un gest simplu, împreună cu cetățenii, să fim un sprijin pentru cei care acum se află în momente critice și au nevoie de transfuzii de sânge.....Pe acestă cale vă mulțumim tuturor celor care astăzi ați participat la această acțiune și vă dorim multă sănătate!” este mesajul primăriei Turda

Între timp spitalele din județul Cluj se confruntă cu o acută criză de sânge.

Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Cluj au transmis pe rețelele de socializare că au nevoie urgentă de sânge. Cei care vor și pot dona sânge sunt așteptați pe Strada Nicolae Bălcescu, nr. 18, de luni până vineri între orele 7:30 – 13:30 (11-11:30 pauza de dezinfectare a suprafețelor).

Pentru cei care doresc să doneze sânge, trebuie îndeplinite următoarele condiții: vârsta:18-60 ani; greutatea: femei – între 55 și 100 kg; bărbați – între 60 și 110 kg; pulsul: 60-100 bătăi pe minut. Să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli infecțioase, etc.); să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere); să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile; să nu fiți sub vreun tratament medicamentos (excepție: anticoncepționalele, suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc); să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni; să nu fiți în perioada menstruală (sau cu câteva zile înainte sau după); să nu consumați alcool cu 48h înaintea donării.  Pentru donatorii de sânge care au trecut prin COVID trebuie să treacă cel puțin 14 zile de la izolare sau 28 de zile de la efectuarea unui test RT-PCR pozitiv. 

;

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate