fbpx

ezgif.com optimize 3

1 Comentariu

196049681 4366805296672260 4052632385204343352 n 

Fondurile europene rămân o prioritate pentru dezvoltarea municipiului Turda, în viziunea administrației locale. După ce în precedentul exercițiu financiar al Uniunii Europene, Turda a atras cele mai multe fonduri europene dintre orașele din țară non-reședință de județ, acum se pregătesc proiectele pentru noul exercițiu financiar.

”Pentru proiecte europene de succes este nevoie de multă pregătire și întâlniri cu cei mai buni din domeniu.

Astăzi am avut încă o întâlnire de lucru, dinamică și productivă, cu domnul Marcel Boloș, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord – Vest. În cadrul acestor întâlniri gândim în detaliu fiecare proiect și de multe ori tot aici iau naștere alte proiecte promițătoare.

Prin viitoarele proiecte, 39 la număr (până acum), ne focusăm foarte mult pe continuarea de investiții în sectoarele cheie precum infrastructură, sănătate, educație și turism.

Țintim foarte sus atunci când vine vorba de atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea orașului nostru și avem toată convingerea că vom reuși să rămânem fruntași.”, a transmis primarul Cristian Matei.

Banii europeni sunt foarte importanți pentru dezvoltarea accelerată a unei localități. Chiar dacă această dezvoltare crează, pe moment, și unele disconforturi inerente (din cauza lucrărilor multiple), atragerea fondurilor europene rămâne principala cale de dezvoltare sustenabilă pentru o localitate de rangul Turzii. Asta pentru că, de regulă, contribuția municipalității este aproape insignifiantă, în comparație cu sumele nerambursabile care vin în comunitate și care ajută astfel la dezvoltarea ei.

În precedentul exercițiu financiar, administrația locală din Turda a accesat fonduri europene pentru asfaltarea arterelor principale din oraș, pentru asfaltarea a 20 de străzi din cartierul Băi, pentru realizarea unui transport public de persoane cu autobuze electrice nou achiziționate, pentru decontaminarea zonei Poșta Rât, pentru punerea în valoare turistică a Castrului Roman, pentru înființarea unui parc municipal în zona Mormântului lui Mihai Viteazu, pentru înlocuirea și/sau extinderea rețelelor de apă și canal, pentru reabilitarea clădirii fostei Judecătorii și transformarea ei într-un Centru Cultural, pentru reabilitarea centrului istoric al localității, dar și pentru alte proiecte în diverse alte domenii.

Concret, municipalitatea turdeană a atras circa 3000 de euro/cap de locuitor, ceea ce ar însemna circa 40-50 de ani de contribuție la impozite și taxe locale, ca persoană fizică, calculat la o valoare medie.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Claudia · 06:36 04.06.2021
    Felicitari primarului din Turda! Oare cu cine sa vorbim din Turda sa vina in Campia Turzii sa monteze niste amarate de cosuri de gunoi? Nu mai exista cosuri de gunoi in Campia Turzii decat in centru orasului si atat.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate