fbpx

ezgif.com optimize 3

1 Comentariu

pod

Lucrările de reabilitare ale podului au început la sfârșitul lunii martie și au creat incoveniențe pentru turdenii blocați în trafic. Până acum, un aviz de mediu îi împiedica pe constructori să deruleze lucrările conform programului.

Deputatul USR Plus, Viorel Băltărețu, a fost în vizită pe șantierul de la podul peste Arieș și a postat pe rețelele de socializare un video. Acesta spune că problema avizului a fost rezolvată, iar termenul de finalizare, respectiv 22 decembrie, va fi respectat.

" 26 mai - vizită în șantierul de reabilitare a podului peste Arieș

Veștile bune de la Turda sunt că, săptămâna trecută, Garda Forestieră Cluj a emis decizia de a scoate temporar din fondul forestier porțiunile de teren aflate în laterala podului.

Ocolul Silvic Turda s-a mobilizat rapid, s-au tăiat deja copacii de pe cele două fâșii de teren și s-a predat terenul către constructor.

👍🏻 Din acest moment, nu mai e nevoie de niciun aviz major din partea autorităților. Reprezentanții constructorului sunt încrezători că termenul de finalizare a podului - 22 decembrie - va fi respectat. După acest termen, vor mai fi realizate mici lucrări (hidroizolație), ce nu împiedică reluarea traficului.

Propunerea mea e ca autoritățile să reabiliteze, în paralel, și cele două porțiuni de drum din apropierea podului:

🔹 pod către autostradă: voi face o solicitare oficială către Ministerul Transporturilor pentru ca această bucată de drum să fie reabilitată - la modul ideal, nu doar minimal cu covor asfaltic, ci printr-o lucrare de calitate;

🔹 pod către Turda: această porțiune aparține municipalității. Propun reabilitarea ei și voi face demersurile necesare pe lângă dl Primar Matei pentru a o include în lucrările de asfaltare ce se desfășoară în Turda în această perioadă.

Într-adevăr, etapa de avizare a durat inacceptabil de mult în acest proiect. Este, totuși, important să știm că există, în fiecare instituție a statului, funcționari publici de bună credință, ce muncesc în interesul cetățenilor.

Cred că derularea greoaie a acestui tip de proiecte se datorează, în principal, carențelor din legislație.

E datoria noastră, a parlamentarilor, să venim cu propuneri legislative care să asigure fluidizarea proceselor de avizare / autorizare în proiectele publice.

Din implicarea în acest proiect am învățat și că aducerea tuturor părților implicate la masa discuțiilor accelerează ritmul de desfășurare a acestor proiecte.

În continuare:

👉🏻 voi participa, o dată la două săptămâni, la întâlnirile cu DRDP pentru a monitoriza statusul lucrărilor. Vă țin la curent cu desfășurarea acestora.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Altcrva · 22:10 01.06.2021
    Sa nu il termine pe Armata Roșie :)! 
    Au uitat menționarea anului. 22 Decembrie.... 1989? 
    Pana la deschiderea circulației se mai îmbolnăvesc câteva zeci de turdeni de cancer pulmonar. Apropo, faceți o statistica referitor la incidența acestei boli. 
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate