fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

proiect muzeu etnografic 1

Un contract de finanțare a fost semnat de Ministrul Dezvoltării, Attila Cseke, care vizează înființarea unei secții etnografice la Muzeul de Istorie Turda.

Practic, Turda fost inclusă între contractele de 196 de milioane de lei aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Programul Operațional Regional (POR).

Orașul de pe Arieș, va beneficia de 3,3 milioane de lei pentru înfiinţarea secţiei etnografice a Muzeului de Istorie. Printre beneficiarii fondurilor se mai numără primării din județe ca Mureș, Brașov, Alba, Harghita, Bihor, Covasna sau Sibiu.

Ideea înființării unei secții etnografice nu este nouă. În vara anului 2018, consilierii locali aprobau documentația tehnico-economică a proiectului „Înființarea Secției Etnografice a Muzeului de Istorie Turda” și indicatorii tehnico-economici aferenți.

Sursa de finanțare a fost identificată, este vorba despre Axa prioritară 13, Prioritatea de investiții 9B, Obiectiv specific 13.1  – Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din românia, din cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Municipiul Turda se constituie ca solicitant eligibil, fapt pentru care s-a depus cererea de finanţare cu titlul „Înființarea Secției Etnografice a Muzeului de Istorie Turda”.

Conform documentației tehnico-economice, principalele lucrări ce se vor executa la obiectivul de investiție constau în construirea unui corp nou S+P+E și în îmbunătățirea spațiilor publice urbane din Municipiul Turda prin amenajarea accesului dinspre vest cu parcările aferente.

Principalele intervenții vizează îmbunătățirea serviciilor culturale, educaționale si cultural-recreative din Municipiul Turda prin construirea unui corp nou, SECTIA ETNOGRAFICA A MUZEULUI DE ISTORIE TURDA (C1) și un pavilion pentru evenimente (C2), cu AMENAJAREA PEISAGERA A INTREGII PARCELE, inclusiv a unui perete cu celule fotovoltaice și multe altele.

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate