fbpx

ezgif.com optimize 3

3 Comentarii

orban Turda

Astăzi, Președintele Camerei Deputaților, liberalul Ludovic Orban s-a aflat în vizită la Turda. Acesta s-a deplasat pe șantierul viitoarei Săli Polivalente, pe strada Stadionului nr.14, în proximitatea bazinului de înot.

În cadrul evenimentului i-au fost prezentate proiectele de reabilitare și modernizare implementate, dar și proiectele majore viitoare pregătite pentru dezvoltarea municipiului Turda. Gazda întâlnirii a fost primarul Matei Cristian dar și constructorul sălii polivalente, compania ACI Cluj.

Compania ACI Cluj, în asociere cu Prodesign Engineering & Construction, va construi noua sală polivalentă din Turda, proiect în valoare de 65,48 milioane de lei (inclusiv TVA, taxe si cote).

Contractul de execuție a fost semnat de reprezentanții asocierii câștigătoare a licitației și de cei ai Ministerului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administrației (MLPDA) și ai Companiei Naționale de Investiții (CNI), care gestionează implementarea proiectului.

Clădirea va beneficia de mai multe funcțiuni, precum bazin de înot de relaxare, vestiare grupate pe sexe, cu dușuri si grupuri sanitare aferente pentru sportivi, antrenori, arbitri, oficiali, sală de forță, saună, cabinete medicale și antidoping, camere pentru recuperare sportivi (masaj si fizioterapie), sala VIP, sală pentru conferințe presa etc. 

Polivalenta va avea o capacitate totală de 3.320 de locuri, dintre care 56 destinate persoanelor cu dizabilități și însoțitorilor acestora, și va putea fi omologată internațional pentru competiții de handbal, baschet sau volei.

Durata contractului încheiat cu ACI Cluj și Prodesign este de 30 luni, dintre care 6 luni pentru proiectare și 24 luni pentru execuție.

Constructorul spune că până în acest moment obiectivul este edificat în proporție de 25%, iar acesta va fi finalizat mai repede decât prevede contractual inițial, cel mai probabil în primăvara anului viitor.

Primarul Matei Cristian a vorbit despre proiectele viitoare ale Turzii, în special cele de infrastructură, moment în care a fost întrerupt de un protestatar, un reprezentant al ”diasporei europene”, sosit special la eveniment pentru a prezenta nemulțumirile cu privire la ritmul lucrărilor din oraș și la modul în care acestea se desfășoară pe șantierele din zonă.

În replică, edilul turdean a spus că există un grafic de lucrări bine stabilit, acesta se respectă, dar a recunoscut că există disconfort pentru cetățeni, dar altfel lucrările de infrastructură nu se pot desfășura.

“Sunt cetățean local, mă interesează siguranța cetățeanului, uitați cum se fac lucrările aici, nesemnalizate corespunzător! Dacă se întâmplă ceva, cine răspunde? Luați telefonul și uitați-vă!”, i-a îndemnat protestatarul, după ce le-a prezentat câteva poze politicienilor prezenți.  

Orban a răspuns că problema ridicată de acesta va fi luată în considerare. “Dacă nu se fac proiecte în oraș nu e bine, dacă se fac, iar nu e bine, că sunt șantiere”, a replicat fostul premier.

Orașul Turda este ca și după război la infrastructură, peste 60% din populație este plecată afară la muncă pentru că nu au altă posibilitatea în localitatea lor”, a fost mesajul celor zece reprezentanți ai ”diasporei europene” prezenți la întâlnirea cu Ludovic Orban.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Altceva · 15:46 14.05.2021
    Dacă se face nu e bine! Orbanica, cel mai bine este sa se facă si sa se facă cum trebuie, ca la carte. Dar matale, de unde să știi? Nu vine nimeni sa verifice lucrările, doar gherle ingropate si bani aruncați. Peste 5 ani tot ce s-a făcut acum, de mântuială, va fi praf si pulbere. Canalizarea cea nouă, pute de iti mută nasul, de ce? Străzile reabilitate ca sa fie aduse la starea inițială, sunt pline de gropi si tasari ale terenului. Sa iti spun și de străzile din Bai? Cu asfaltul "mozaic" după o iarnă. Orbane... Nu toți suntem proști cum crezi matale! 
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Moldovan Adrian · 18:43 14.05.2021
    Domnu Gelu Florea e normal ca am fost nemultumit de ce se intimpla in Turda. Te rog dute si verifica cine lucreaza si cum e semnalizata lucrarea la posta din micro si publica te rog adevarul.  Cred ca siguranta cetateanului e pe prim plan. Eu am foto si video de ieri 12.05.2021 cind a inceput santierul la posta. 
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate