fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

124376397 3639751806056691 6733691807085608248 n

În data de 22 aprilie 2021, Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii a aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea listei de prioritate pentru atribuirea în folosință a terenurilor destinate construirii de locuințe proprietate personală în municipiul Câmpia Turzii, în condițiile legii nr. 15/2003, în anul 2021.

Pentru a evidenția beneficiile acestei hotărâri, Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii va aproba un Plan Urbanistic Zonal care conține 32 de parcele, amplasate în cartierul Șarât.

La acestea se adaugă încă 5 locuri de casă mai vechi, pentru care s-a retras dreptul de folosință, ca urmare a neînceperii lucrărilor de construire sau a renunțării din proprie inițiativă.

Conform PUZ, fiecare casă va avea un regim de înălțime D+P+1+M, POT = 35%, CUT = 0.9 și funcțiuni complementare. Accesul auto va fi asigurat din străzile Petofi Șandor, Tudor Arghezi, Zaharia Stancu, precum și din străzile nou înființate.

Totodată, pentru conferirea unui aspect unitar, în concordanță cu ultimele standarde europene în materie de arhitectură urbană. Primăria Municipiului Câmpia Turzii va elabora un număr de 6 proiecte tip de locuințe. Beneficiarii locurilor de casă, în funcție de punctaj, au posibilitatea să-si aleagă parcela și tipul de casă aferent construirii locuinței lor.

„Cea mai importantă prioritate pentru o comunitate urbană este de a întinerii populația. Într-o perioadă în care îmbătrânirea populației s-a accentuat la nivel național, trebuie să întreprindem toate eforturile pentru a stopa și chiar inversa acest proces. Alocarea de terenuri pentru construcția de case noi, destinate cuplurilor tinere, se înscrie perfect în setul de măsuri necesare în această perioadă.”, a declarat Dorin Nicolae LOJIGAN – primarul Municipiului Câmpia Turzii.

Lista de priorități adoptată de Consiliul Local poate fi consultată pe următorul link:

https://campiaturzii.ro/hcl/2021/hcl_46.pdf

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate