fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

178753416 4108920249139842 4638051779305753823 n 

Azi s-a turnat primul strat de asfalt pe strada Republicii din Câmpia Turzii. Deocamdată, este vorba de o porțiune de câțiva zeci de metri, iar zilele următoare se va continua cu asfaltarea, inclusiv a trotuarelor, cu ridicarea căminelor la nivel și cu amenajarea pistelor pentru bicicliști.

”Astăzi s-a realizat un tronson experimental, pe o secțiune de 60 de metri din strada Republicii. Această lucrare este o caracteristică a proiectului european. Scopul acesteia este de a verifica calitatea și proprietățile asfaltului ce urmează a fi turnat în zonă, gradul de compactare, precum și pregătirea pentru turnarea stratului de uzură.

Tronsonul ales pentru asfaltarea experimentală este cel din imediata vecinătate a intersecției cu DN 15 E60, strada 1 Decembrie 1918.

Mâine, reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții Cluj vor verifica această lucrare.

În urma validării intermediare a acesteia, se va trece la faza următoare a proiectului tehnic. Se vor asfalta trotuarele, se vor ridica toate căminele la nivel, apoi se vor amenaja pistele pentru bicicliști.”, a transmis primarul Dorin Lojigan.

Asfaltarea străzii Republicii face parte din proiectul „Infrastructură de transport public și măsuri de mobilitate alternativă în Municipiul Câmpia Turzii”, în valoare de aproximativ 10.000.000 euro. Prin intermediul acestui proiect vor fi asfaltate mai multe străzi principale din urbe, se vor moderniza trotuare, se vor realiza piste de biciclete și se va introduce sistemul de bike sharing și se va înființa o societate de transport public locală, cu autobuze ecologice.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate