fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

magazin lidl turda

Consilierii locali turdeni au aprobat PUZ/RLU – Construire supermarket LIDL, amenajări accese și locuri de parcare în incintă, amplasare panouri publicitare și totem, racorduri utilități, împrejmuire, în Municipiul Turda, Piața Romană nr. 17.

Așa după cum v-am mai anunțat încă din iulie 2020 (după ce cu un an înainte am anunțat intenția celor de la LIDL de a deschide un nou magain la Turda), noul magazin LIDL va fi amplasat în Piața Romană nr. 17, în apropierea clădirii-monument istoric a fostei fabrici de bere (în prezent, Fabrica de Timp Liber - un proiect al Centrului Rațiu pentru Democrație).

Pentru terenul pe care se va amplasa magazinul LIDL va fi amenajat un acces pentru clienți din Piața Romană, iar din strada Miron Costin un al doilea acces destinat atât clienților cât și aprovizionării magazinului.

Screenshot 2021 01 21 at 00.30.59

În incintă se vor amenaja circulații pietonale și circulații auto pe două sensuri de mers cu o lățime totală de minim 6,50m. Se propune un număr de 116 parcări pentru autoturisme din care 5 locuri pentru persoane cu deficiențe locomotorii conform normativului NP 051/2012 aprobat prin Ordinul 189/2013 și 2 locuri cu încărcare pentru automobile electrice.

Proiectul prevede și o promenadă pe malul râului Arieș. În urma analizelor făcute s-a ajuns la concluzia ca aceasta promenadă se poate realiza în continuarea promenadei existente pe coronamentul digului din Parcul Municipal (încadrat conf. P.U.G. în UTR VA1), la aceeași cota față de albia Râului Arieș, cu subtraversarea podului existent peste râu. De asemenea, în propunerea de amenajare a promenadei, s-a ținut cont de continuarea acestui proiect și după zona studiată prin prezentul P.U.Z. până în UTR VA5, astfel poziționarea ei la această cota favorizând continuarea într-un mod firesc, fără pante exagerate, scări sau pasarele care să preia diferențe mari de cotă. Promenada propusă constă în amenajarea unei piste de biciclete, cu circulație în două direcții și lățime de minim 3.00 m și amenajarea unei circulații pietonale cu lățime de 3.00m, cu zone de repaus și belvedere amenajate înspre Râul Arieș.

Pentru terenul aferent spațiului comercial se propunerea amplasarea clădirii la o distanță cât mai mare față de clădirea monument a Fabricii. Platforma exterioară a fost amenajată cu parcări și zone verzi. Pentru locurile de parcare din vecinătatea fabricii și a grădinii publice se prevăd pavări cu dale înierbate, care să medieze contactul dintre parcela cu funcțiuni social-culturale și parcarea magazinului Lidl. De asemenea, pentru a micșora impactul vizual, fonic și ecologic al parcării, se vor prevedea plantații de arbuști și garduri vii perimetrale, așa cum sunt reprezentate pe planșa de Ilustrare urbanistică.

Screenshot 2021 01 21 at 00.36.24

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate