fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

Screenshot 2021 03 26 at 13.17.11

Administrația locală din Turda a găsit metoda de blocare a traficului greu de tranzit prin localitate, care blochează orașul după închiderea podului de pe DN1 (A&A), pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare.

Conform șoferilor, traficul greu este condiționat de achitarea unei taxe, care este prevăzută printr-o hotărâre de Consiliu Local din anul 2016. La acea vreme, s-a impus o taxă auto pentru tonajul greu care utiliza strada 22 Decembrie 1989. Însă, traficul de tranzit putea utiliza fără probleme DN1, cu acces în Turda pe podul peste Arieș. Însă, din 25 martie 2021 podul a fost închis, pentru lucrări de reabilitare, iar traficul este deviat pe strada 22 Decembrie 1989.

”Turda va paraliza de azi Clujul. Deștepți băieții de la Turda, au interzis complet traficul camioanelor și tirurilor prin Turda, să se descurce Clujul cu ele... astfel tot traficul dinspre Alba, Târgu-Mureș, este deviat pe autostrada cu ieșire la Cluj. Sute sau chiar mii de camioane și tiruri vor tranzita Baciu, Bd. Muncii, dacă vor trebui să ajungă la Baia Mare, Bistrița-Năsăud, Cluj (Dezmir, Apahida).

Chiar și cei care vin dinspre Alba, dacă vor să ajungă la Vâlcele, trebuie să intre la Turda pe autostradă, se iesa la Mera, tranzitează Baciu, Bd. Muncii, intră pe centură la Dezmir și se întorc către Vâlcele... Numai în România e posibil să închizi un oraș întreg și să faci ruta ocolitoare peste 150 km și să mai și blochezi un oraș cum e Clujul”, a menționat un conducător auto, pe un grup de Facebook.

Practic, administrația locală din Turda îi forțează pe transportatorii cu tonaj greu să respecte sugestia de ”rută ocolitoare”, indicată în momentul în care a fost anunțată interzicerea traficului auto în zona podului de peste Arieș, respectiv pe Autostrada A3 și B-dul Muncii în Cluj-Napoca, cu ieșire la Apahida (sau invers).

Singura problemă este că articolul 5 din HCL-ul invocat de autoritățile turdene precizează: ”În cazul devierii circulației de către organele competente, devieri datorate unor lucrări edilitare, autovehiculele de tonaj nu se vor supune plății tarifului pe traseul deviat din municipiul Turda.”. Ori, rămâne de văzut dacă decizia va sta ”în picioare” sau nu și dacă autoritățile locale vor avea resursele necesare pentru a impune aplicarea acestei decizii.

Administrația locală a fost nevoită să caute o soluție de acest gen după ce mai mulți locuitori ai Turzii au criticat faptul că se fac ambuteiaje care împiedică deplasările în interiorul localității.

Din nefericire, rezolvarea acestui gen de problemă se cunoaște de mult timp și constă în realizarea unui drum de legătură între DN 1 Turda-Cluj și Autostrada A3. Însă, de ani de zile, se tot diswcută, se fac și se refac studii de fezabilitate, dar lucrările încă nu au început. Și nu vor începe nici în acest an, pentru că nu s-au alocat banii necesari. Investiția aparține celor de la CNAIR/Ministerul Transporturilor.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate