fbpx

Icon Scrie un comentariu

220px TurdaPrimariaForul deliberativ turdean a decis acordarea distincţiei „Credinţa Cetăţii” inventatorului Trif Ioan Dorin pentru activitatea deosebită desfăşurată în slujba muncipalităţii turdene. Primarul Tudor Ştefănie a venit cu iniţiativa acestui proiect de hotărâre pentru realizările importante din domeniul inventicii dar şi pentru particparea directă a domnului Trif la înfăptuirea Revoluţiei din 1989.

 

Trif Dorin Ioan s-a născut în comuna Teaca din judeţul Bistriţa, dar de la un an şi jumătate locuieşte la Turda. Este căsătorit şi are un băiat. Şcoala generală nr.7 şi liceul teoretic „Mihai Viteazu” sunt unităţile de învăţământ unde a pus bazele drumuri spre cunoaştere.

 

După ce a absolvit Instituitul Politehnic Cluj -Napoca, s-a angajat ca inginer tehnolog la Turdeana, iar în perioada 1990-1997 a condus societatea furnizoare de produse pentru Uzina de Autoturisme Piteşti.

 

În perioada cât a lucrat la Turdeana, Trif Dorin a brevetat un număr de şapte invenţii, iar în anul 1999 a obţinut la Geneva la târgul internaţional de inventică – medalia de argint. La Revoluţia din 89 nu a stat cu „mâinile în sân” luând parte activă la înfăptuirea unei Românii democratice.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator