fbpx

Diagnosis desktop

Diagnosis mobile

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

3 Comentarii

cristian matei interviu

Într-un interviu acordat TurdaNews primarul Matei Cristian a vorbit printre altele și despre modul accelerat în care se lucrează la sala polivalentă de la Turda.

Fundația este deja turnată se lucrează la pilonii de susținere, cel mai probabil constructorul va definitiva obiectivul înainte de prevederile stabilite în contract, primarul turdean spune că este foarte posibil ca în această toamnă sala să fie inaugurată.

Inițial, termenul de execuție al lucrărilor este de 2 ani. Pe terenul de 6.845 mp va fi construită o sală polivalentă S+P+1E, care va avea o suprafață utilă de 10.071 mp și o capacitate de 3.320 de locuri.

Prin construirea noii săli vor fi asigurate condițiile necesare pentru desfășurarea de competiții sportive la nivel internațional, dar și pentru organizare de concerte sau alte evenimente socio-culturale. Totodată, acest proiect integrează și celelalte facilități sportive din zonă și va aduce beneficii vieții sportive și culturale din orașul nostru.

Contractul de finanțare pentru sala Polivalentă de la a fost semnat în 19 august 2020, în prezența ministrului lucrărilor public, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan.

Obiectivul se va realiza în cadrul subprogramului Săli de sport, parte a Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de CNI.

Valoarea contractului este de 65.438.975,52 LEI, iar finanțarea va fi susținută de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții.

Edilul mai spune că se lucrează accelerat și la strada 22 decembrie 1989, zona industrială.

În acest moment acolo există restricții de circulație dar se speră ca în a doua jumătate a lunii martie acestea să fie ridicate odată cu turnarea straturilor de asfalt.

Vor mai fi multe lucrări de făcut acolo, trebuie montate și stațiile de autobuz, bike sharing, partea de parcare pentru autocare trebuie realizată, mai sunt trotuare de amenajat, încercăm să punem garduri fonice, vrem ca totul să fie foarte modern și util pentru zona industrială...din martie se va redeschide circulația. Deja au primit avizele de lucru cei de la CNAIR, vor restricționa pentru o perioadă scurtă tonajul pe pod după care închid circulația acolo pentru lucrări. Așa că trebuie să existe această rută de ocolire prin 22 decembrie, de asemenea vom avea o rută ocolitoare și spre Câmpia Turzii care va scoate traficul în zona sensului giratoriu care duce spre autostradă la monumentul aviatorilor.,...va duce traficul din 22 decembrie până la ieșirea înspre Luna, o rută importantă pentru noi turdenii și nu numai...” explică primarul Matei Cristian.

Această stradă este cuprinsă în proiectul “Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona industrială a municipiului Turda- 22 Decembrie 1989”, finanțat prin Programul Operațional Regional.

Matei a vorbit și depsre proiectul aflat pe ordinea de zi a ședinței de consiliu de joi de la Turda privind stoparea lucrărilor de reabilitare a grădiniței DR. I.Rațiu, cel puțin pentru moment. Nu se va renunța la proiect acesta va fi reevaluat și se va aplica pentru o nouă linie de finanțare.

Documentația tehnică a fost făcută în 2018 iar în 2020 când se preconiza atribuirea lucrărilor valoarea acestora ar fi crescut cu 40% față de estimările inițiale.

Majorarea cu 40% a devizului de lucrări ar fi trebuit să fie suportată de Municipiul Turda dar bugetul orașului nu poate susține o astfel de cheltuială.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, deoarece bugetul local nu poate susține o astfel de creștere cu aproximativ 40% a investiției, se impune încetarea contractului de finanțare la acest moment. Primarul turdean a explicat de ce s-a ajuns aici și care vor fi demersurile ce se vor face în continuare.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Altceva · 10:24 25.02.2021
  Pariu pe-o lada de bere Stela: anul asta se va deschide publicului santierul, ca sa-l viziteze ca obiectiv turistic, nicidecum sa vada un meci al echipei de handbal.
  Daca tot cu oameni invizibili lucrati, 22 Decembrie va fi terminata la Pastele Cailor...
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Acul Turdean · 13:53 25.02.2021
  @Altceva : Nu mai fi asa pesimist, poate nu iti mai ramane bere!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Altceva · 16:41 25.02.2021
  @Acul Turdean La 1 ianuarie 2022, mai vorbim. Am pus deja banii deoparte si nu ma ating de ei.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate