fbpx

2 Comentarii

castru 1

A fost realizată platforma și împrejmuirea pentru organizarea de șantier. De asemenea, se evacuează pământ din depozitele existente.

Întreaga zonă va fi amenajată în baza proiectului european ,,Restaurarea, punerea în valoare și introducerea în circuitul turistic a Castrului Legiunii a V-a Macedonica, Potaissa-Turda”, proiect în valoare de 21.861.853,51 lei.

Vor fi amenajate şi marcate la suprafaţă principalele drumuri din interiorul castrului (Via Pretoria, Via Principalis, Via Decumana) şi va fi recreat circuitul perimetral (Via Sagularis), care va permite atât vizitarea castrului, cât şi monitorizarea/întreţinerea obiectivului. Pe circuitul de vizitare se vor crea locuri de odihnă prevăzute cu bănci, pubele, cişmele cu apă potabilă și se vor amplasa panouri informative (cu prezentarea generală a castrului, sisteme de ilustrare grafică și indicatoare de traseu) în puncte cheie ale drumurilor romane și în zonele de intersecție ale acestora.

„Castrul Roman va deveni în scurt timp un obiectiv turistic de importanță majoră în orașul nostru, alături de Salina Turda” transmite primarul Matei Cristian.

castru 2

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Altceva · 18:42 17.02.2021
  Se echipează ruinele: cu gresie, faianță, centrală termică? Cu 27 milioane de lei, se pun 3 banci si 2 semne indicatoare...? Cam scump, cam ca prea la vedere.
  Și la Salina au fost lucrări de 2 lei plătite cu 10 milioane € (roata panoramica făcută din profile netratate anticoroziv nu vorbesc de inox, lifturile cu capacitatea unui lift de bloc iar suportul liftului făcut din țeava sudata la fața locului, instalația electrica pe galeria veche din cablu FYY neprotejat atarnat pe perete etc.) , dar așa e "la România, dacă nu curge, pică" . Când va mai satură Dumnezeu?
 • Acest comentariu este nepublicat.
  larisa moldovam · 07:50 19.02.2021
  niciodata pt ca isi fac provizii si pt lumea cealalta
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate