fbpx

diego banner mai2019

Scrie un comentariu

Săptămâna trecută, cu câteva zile înainte de al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, aleşii locali din Câmpia Turzii s-au întâlnit într-o „extraordinară”. Pe ordinea de zi, şi un punct referitor la acordarea de tichete cadou pentru profesori.

 

 

Executivul a propus să se acorde trei tichete în valoare de câte 50 de lei, dar imediat au apărut „binevoitorii”, doar duminică votau şi cadrele didactice. „Cred că am putea acorda mai mult pentru că profesorii au pierdut mult în ultima vreme. Vin sărbătorile de iarnă şi au nevoie. Măcar patru tichete le putem acorda. Am fost şi eu viceprimar şi ştiu că 100 de milioane se pot găsi”, a intervenit consilierul PSD, Ioan Tulai. Sigur că pe dânsul, fost cadru didactic şi un cunoscător al neajunsurilor din sistem, nu îl putem suspecta de interes electoral în acest caz. Numai că, după următoarele intervenţii ale colegilor săi de partid, avem impresia că a fost scos la înaintare.

 

Imediat a ieşit la rampă Marius Bordea cu o întrebare care nu avea nicio legătură cu tichetele profesorilor. El era curios ce prime vor acorda societăţile în care Consiliul Local este acţionar. Sigur că nimeni nu i-a putut da un răspuns, numai că era doar o minge ridicată la fileu, scenariul este exclus, pentru Daniel Armenean. Acesta a adus în discuţie o primă de 1,8 miliarde lei vechi, care ar fi intrat în buzunarul directorului de la Compania de Apă „Arieş”, bani cu ajutorul cărora s-ar fi acordat mii de tichete. Sigur că singura dovadă că această primă ar fi ajuns la Alexandru Sabău era o hârtie semnată de fostul director Sorin Săveanu. Dar nu mai conta, era ultima sută a campaniei electorale, una în care PSD-ul local chiar nu a avut argumente locale.

 

Bătrân în ale politicii locale şi încolţit de personaje care au ceva de spus doar în anumite momente, primarul Ioan Vasinca a mai oferit o lecţie. „Eu zic să respectăm hotărârea de Consiliu Local pe care am dat-o la un moment dat şi să acordăm câte cinci tichete”, a spus Vasinca şi propunerea a trecut, dar avându-l pe primar ca iniţiator.

 

„Cum vi s-a părut şedinţa?”, ne-a întrebat Marius Bordea. „Campanie electorală!”, i-am răspuns noi. „Din partea cui?”, a mai întrebat liderul PSD. „A tuturor!”, am subliniat. „Dar ei au convocat şedinţa înainte de alegeri, puteau să o facă după!”, ne-a mai spus Marius Bordea. Da, numai că nimeni nu s-a gândit la ce a spus viceprimarul Ioan Moldovan. Mai sunt grădiniţe unde sistemul de încălzire nu este corespunzător şi a venit iarna, domnilor! Dar nu a contat! Profesorii aveau drept de vot duminică, copiii din grădiniţe, nu! Oare pe cine au amendat părinţii acestora la urne? Rezultatul alegerilor la nivel local ne va da oare un răspuns?

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator