fbpx

Scrie un comentariu

semifinala

Televiziunea Română a realizat o premieră în istoria concursului internaţional Eurovision -  semifinala din 11 februarie 2018, a avut loc în Salina Turda, la o adâncime de 90 de metri.

Artiştii au urcat pe scena amplasată în mina Rudolf, într-un decor natural grandios, Elena Gheorghe şi Ad Libitum Voices au fost cei care au susținut recitalurile semifinalei Eurovision din Salina Turda.

„Îmi aduc aminte cum în urmă cu trei ani ne-am aventurat într-un proiect extraordinar care s-a bucurat de un succes răsunător.

Cu siguranță n-am știut exact de la început în ce ne băgăm și probabil am fi râs dacă cineva ne-ar fi spus că pentru a realiza acest eveniment trebuie instalate în Salină peste 20 de tone de echipamente, peste 13 km de cabluri electrice, fibră optică (toate desfășurate pe un traseu de 500 de metri), sistem de lumini cu 70 de capete mobile inteligente, 70 de proiectoare convenționale și 30 de metri pătrați de ecrane led. La toate acestea mai adaugăm nopți albe ale organizatorilor și personalului salinei, asigurarea unui mediu de securitate maximă în subteran pentru cele peste 400 de persoane din mină prezente la eveniment, artiști, tehnicieni, invitați și multe, multe altele.

Ei bine, totul a ieșit ca la carte și astfel, în urmă cu 3 ani, am scris istorie alături de Televiziunea Română și am pus din nou Turda pe harta internațională. Semifinala Eurovision organizată în Salina Turda în 2018 a fost o premieră mondială, fiind prima transmisiune live de asemenea amploare, din subteran.

Din punctul meu de vedere acesta a fost unul dintre cele mai frumoase evenimente pe care le-a găzduit Turda în întreaga sa istorie și cu siguranță astfel de momente vor mai urma! Mie personal și cred că și dumneavoastră, acest moment ne va rămâne întipărit acolo în suflet mult timp de acum înainte, fiind un un act de curaj și asumare care a avut un rezultat minunat, urmare a unui efort logistic uriaș și a muncii în echipă” scrie primarul Matei Cristian pe contul de Facebook.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate