fbpx

ezgif.com optimize 3

1 Comentariu

vaccinaCT sistare

Conform strategiei naționale de vaccinare, ieri 15.01.2021, a fost demarată etapa a doua a campaniei pentru populația la risc, care cuprinde trei categorii mari, și anume: adulți peste 65 ani, bolnavi cronici indiferent de vârstă și personal cheie din diferite instituții ale statului și sectoare de activitate esențiale.


În cadrul celor 10 centre de vaccinare operaționalizate la începutul acestei etape se afla și centrul stabilit la Câmpia Turzii, în cadrul halei agroalimentare Mureșul, unde am realizat toate amenajările și dotările necesare, conform legislației în vigoare, spațiul fiind pregătit pentru preluarea vaccinului în condiții optime și desfășurarea activității de vaccinare începând cu luni, 18.01.2021, în funcție de programările comunității.


Cu toate aceste aspecte, centrul de vaccinare comunitar de la Câmpia Turzii, în platforma de programare națională nu a fost activat, iar activitatea de vaccinare nu va fi demarată din lipsa de personal medical care sa deservească acest centru.


În ciuda eforturilor noastre, ale conducerii spitalului municipal, ale Direcției de Sănătate Publică Cluj, până aseară târziu, în a identifica medici suficienți pentru coordonarea centrului, dar și pentru operaționalizarea activității aici, rezultatul nu a fost cel pe care ni l-am dorit.


Astfel că, există disponibilitate din partea a trei medici de familie care să se lucreze în cadrul centrului de vaccinare, însă doar în câteva zile pe săptămana și într-un program redus, în funcție de activitatea specifică pe care o desfășoară la cabinete. Există și asistente medicale și registratori care au răspuns solicitărilor, însă lipsește medicul coordonator al centrului.


De asemenea, cei trei medici deja existenți, din cauza programului lor de activitate, nu sunt suficienți astfel încât centrul să poată funcționa conform reglementărilor în vigoare, luni-duminică, în program de 12 ore. Le mulțumim dânșilor pentru înțelegerea de care au dat dovadă, în ciuda neclarităților legislative cu privire la remunerare și alte aspecte juridice care încă există.

Le suntem recunoscători pentru grija de care au dat dovadă pentru pacienții lor și pentru comunitatea locală, în acest context atât de dificil în care cu toții ne aflăm și le mulțumim, la fel și asistenților medicali și registratorilor, daca ne rămân alături până la clarificarea situației, astfel încât și populația din Câmpia Turzii și zonele arondate să poată beneficia de vaccinare.

𝐑𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦 𝐜𝐮 𝐮𝐧 𝐚𝐩𝐞𝐥 𝐜𝐚𝐭𝐫𝐞 𝐜𝐨𝐫𝐩𝐮𝐥 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥 𝐝𝐢𝐧 𝐂𝐚𝐦𝐩𝐢𝐚 𝐓𝐮𝐫𝐳𝐢𝐢 𝐬𝐢 𝐳𝐨𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐚𝐫𝐨𝐧𝐝𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐚 𝐬𝐞 𝐚𝐥𝐚𝐭𝐮𝐫ă 𝐞𝐟𝐨𝐫𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞𝐠𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭, 𝐚 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞𝐠𝐢𝐢 𝐭𝐚𝐫𝐢, 𝐚𝐬𝐭𝐟𝐞𝐥 𝐢𝐧𝐜𝐚𝐭 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐧𝐨𝐚𝐬𝐭𝐫𝐚 𝐬𝐚 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐢 𝐮𝐧 𝐝𝐫𝐞𝐩𝐭 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐨𝐩𝐭𝐚𝐭.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate