fbpx

 
 
3 Comentarii

137215218 3938843302801797 5500171360040606398 o

Primarul Cristian Matei a anunțat azi că s-a semnat contractul de modernizare, pe fonduri europene, a centrului istoric al municipiului Turda. este vorba despre revitalizarea spațiului pietonal, dar și de construirea unei autobaze și amenajări exterioare pentru autobuzele TUP Turda și amenajarea unei parcări de tip park&ride pe strada 22 Decembrie 1989.

”𝐀𝐬𝐭𝐚̆𝐳𝐢 𝐚𝐦 𝐬𝐞𝐦𝐧𝐚𝐭 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐞𝐱𝐞𝐜𝐮𝐭̦𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐢𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐜 𝐚𝐥 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐓𝐮𝐫𝐝𝐚, 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐧𝐨𝐢𝐢 𝐀𝐮𝐭𝐨𝐛𝐚𝐳𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜 𝐬̦𝐢 𝐚𝐦𝐞𝐧𝐚𝐣𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐚𝐫𝐜𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐭𝐢𝐩 𝐏𝐚𝐫𝐤 &𝐑𝐢𝐝𝐞, 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯:

➡️ LOT 1 – Revitalizarea spațiului pietonal din zona centrală a municipiului Turda.

➡️ LOT 2 – Construire autobază și amenajări exterioare aferente pe strada Stadionului f.n. și amenajare parcare pe strada 22 Decembrie 1989.

☑️ Licitația pentru proiectarea și execuția acestor loturi a fost câștigată de asocierea SC AWE INFRA SRL – SC Indeminarea Prodcom SRL – SC Euras SRL – SC ARH Service Guttmann & Comp SRL – SC DP Cons SRL – SC SS Construct Proiect SRL, prin lider de asociere SC AWE INFRA SRL. Contractele au fost semnate în prezența domnului Cristian Ioan Luca, administratorul SC AWE INFRA SRL, liderul asocierii câștigătoare., a transmis primarul Cristian Matei.

Prin acest proiect se vor realiza:

– Crearea unui spațiu semi-pietonal partajat (‘shared-space’) dedicat atât pietonilor și persoanelor care utilizează bicicleta, cât și transportului public urban și traficului rutier (mult diminuat)
– Modernizarea completă a zonei pietonale din centrul istoric, înlocuirea dalelor existente cu dale din piatră naturală
– Construirea/amplasarea unor noi obiecte de mobilier urban
– Construirea unei fântâni interactive
– Plantarea unui număr de 80 arbori maturi cu grad ridicat de retenție a CO2
– Modernizarea stației de autobuz de pe traseul analizat și amplasarea/înființarea uneia noi în Piața Republicii la numărul 15
– Implementarea sistemului de Închiriere a bicicletelor
– Lucrări privind îmbunătățirea siguranței pietonilor și a participanților la trafic

AUTOBAZĂ (Amplasament str. Stadionului):
Construirea unei clădiri cu destinația de Hală garare, întreținere și reîncărcare autobuze electrice, unde va funcționa noua companie de transport public subordonată direct Consiliului Local

PARK AND RIDE (Amplasament str. 22 Decembrie 1989):
Capăt de linie pentru autobuzele cu traseu pe strada 22 Decembrie 1989, punct de reîncărcare rapidă a bateriei autobuzului, terminal intermodal cu cursele interurbane. Rolul funcțional este de punct de transfer al călătorilor care utilizează cursele interurbane spre/dinspre municipiu

——————————————

Termenul de finalizare este 31.12.2021 și are o valoare totală de 43.645.890,04 de lei.

Și această finanțare a fost obținută pe baza Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, alături de modernizarea celor 4 coridoare de mobilitate urbană, care prevăd reabilitarea și modernizarea străzilor principale (cu piste de biciclete, alveole pentru autobuze, construirea de stații moderne, e-ticketing, monitorizare video), achiziția celor 20 de autobuze electrice și implementarea sistemului de Bike Sharing.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Dorel12 · 08:54 09.01.2021
  Oare nimeni nu a observat că CAA și primăria dau lucrări doar la 3 firme? AWE Infra, Hidroconstructia și Acsa. De ce? Aceste firme dau dreptul?
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Dorel 13 · 17:00 09.01.2021
   Sa nu uitam si de firma SS Construct Proiect. Pentru a vedea evoluția veniturilor trebuie sa nu uitam articolul:
   https://turdanews.net/articole/investigatie/73742-ce-venituri-au-consilierii-locali-din-turda-iata-toate-datele-despre-castigurile-lor.html
   • Acest comentariu este nepublicat.
    Dorel12 · 08:27 10.01.2021
    Ăla ii pocăit și aduce voturi, nu da dreptul la primar. Lui i se da proiectarea. Ceea ce îi conflict de interese. Nu poți să fii consilier local și firma ta de proiectare sa facă proiecte pentru primărie.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate